Altyapıya Muhtar Desteği

Özel Haber: Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın vizyon projelerinden biri olan ve 'siyasi kariyerime mâl olsa da yapacağım' dediği altyapı projesi için mahalle muhtarlardan tam destek geldi.

Altyapıya Muhtar Desteği

Uzun yıllardır Elazığ’ın kanayan yarası olan, defalarca söz verilmesine rağmen bir türlü yapılmayan ve günümüzde de artık adeta acil durum sinyali veren altyapı projesinin ihalesine günler kala Elazığlı muhtarlardan projeye tam destek geldi.

Özellikle geçtiğimiz günlerde ani yağış sonrası yaşanan sel ve su taşkınları ile kapanan yolların oluşturduğu görüntüler, artan su kesintileri ve asbestli borular durumunun aciliyetini de net olarak gözler önüne sermişti. 

Altyapıya Muhtar Desteği

Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan,Nailbey Mahallesi Muhtarı İhsan Parlak ve  Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, altyapı gibi önemli bir konunun giderilmesinin önemine değinerek, proje sürecinin muhakkak ki sancılı geçeceğini ancak bu süreçte sorunun ortadan kalkması için hem muhtarların hem de mahalle sakinlerinin fedakarlık göstereceğini, sonuca odaklanılarak yılların sorununu ortadan kaldırılacağını belirterek projeye tam destek verdiler.

İşte muhtarların o açıklamaları:

Altyapıya Muhtar Desteği

KARATAŞ: “ALTYAPI BU ŞEHRİN ÖNCELİKLİ SORUNUDUR”
Elazığ’ın en eski mahallelerinden biri olan Sanayi Mahallesi’nin Muhtarı Necati Karataş, son yaşanan olaylardan sonra altyapının ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi: “Sanayi Mahallemiz şehrin en eski mahallelerinden bir tanesidir. Depremden dolayı birçok binamız yıkıldı. Kaldırım ve yollarımız harap oldu, kullanılamaz hale geldi. Malumunuz 4 Mayıs 2022 tarihindeki sel felaketiyle bir kez daha anladık ki altyapı bu şehrin en öncelikli sorunudur. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın açıklamalarıyla öğrendiğimiz 20 Mayıs tarihinde ihaleye çıkacak olan projenin ne kadar önemli olduğu apaçık ortadadır. Biz de alınan bu kararı vatandaşımızın yararı ve menfaatinde olduğundan dolayı sonuna kadar destekliyoruz. Buradan da mahalle sakinlerimize şunu ifade etmek istiyorum meşakkatten sonra güzellik ortaya çıkar, kaldırımların ve yolların kazılmasından dolayı toz, toprak ve çamurun oluşturacağı mağduriyetlerden dolayı hepimizin sabretmesi gerekiyor. İnşallah alt yapı bittikten sonra daha yaşanılabilir bir mahalleye kavuşacağız. Belediye Başkanımıza ve çalışan emekçi personellere şimdiden başarılar diliyorum.”

Altyapıya Muhtar Desteği

ÖZCAN: “BÜYÜK BİR SU SIKINTISI YAŞIYORUZ”
Altyapının yeterli olmamasından kaynaklı olarak bu zamana kadar büyük bir su sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, projeyi desteklediklerini belirterek şunları kaydetti: “Yenimahalle’de %61 kısmında alt yapıda sıkıntı olmasa da içme sularımızda büyük bir sıkıntı vardır. Yeni yapılan binaların çok katlı olmasından dolayı son katlarına su çıkmamaktadır ve eski binaların dört ve beşinci katlarına su çıkmadığından dolayı kış aylarında kombiler, çamaşır makinaları, bulaşık makinaları çalışmamaktadır. Bundan dolayıdır ki alt yapıya girilmesi bizim gibi yerleşim yerleri eski olan yerleşim birimlerinde büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı alt yapı konusun da destekliyoruz.”

Altyapıya Muhtar Desteği

ŞAHİNOĞLU: “DAHA YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR İÇİN PROJEYİ DESTEKLİYORUZ”
Altyapı sorunu çözülmeden Elazığ’ın yaşanılabilir bir şehir olamayacağını belirten Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu ise şunları ifade etti: “Altyapı sorunu çözülmüş, daha yaşanılabilir bir şehir için; sonuna kadar altyapıya girilmesini destekliyoruz. 4 Mayıs tarihinde ilimizde meydana gelen yağışlar bir kez daha göstermiştir ki; şehrimizin en büyük sorunu altyapıdır. Hepimiz o gün bir kez daha anladık ki altyapı sorunu çözülmeden yaşanılabilir bir şehir olamayız.” 

“HER YIL AYNI SORUN”
Her yıl altyapı yetersizliğinin oluşturduğu sorunların tekrar ettiğini belirten Muhtar Şahinoğlu, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Her yıl yarım saatlik yağış sonrası aynı mağduriyetleri yaşıyoruz; evleri ve iş yerleri su basması, altgeçitlerde araçların kalması... Altyapının yetersiz olması sonucunda yazın havaların ısınmasıyla birlikte basıncın yükselmesi nedeniyle eski boruların su sızdırması, boruların patlamasıyla arızaların giderilmesi yüzünden hemen hemen her gün sularımız kesiliyor. Suların kesilmesinden dolayı vatandaşlarımız yıllardır aynı mağduriyeti yaşıyor.”

“PROJEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Elazığ’ın yeni bir yüze kavuşacağını dile getiren Muhtar Şahinoğlu, planlı bir altyapıyı sonuna kadar desteklediklerini belirterek şunları söyledi: “24 Ocak depreminden sonra şehrimizde birçok bina yıkıldı. Bu binaların yıkılırken asfalt ve kaldırımlarımız da kullanılamaz hale geldi. Elazığ Belediyemizin altyapıya girmesi bu açıdan da oldukça önemli. Altyapı ile birlikte artık yağış sonrası evleri ve iş yerlerini su basmayacak, vatandaşların hayati tehlikesi olmayacak, sularımız sık sık kesilmeyecek ve yollarımız ile kaldırımlarımız yenilenecek. Şehrimizin adeta yüzü değişecek. Vatandaşımızın yararına olacak, şehrimizin faydasına olacak doğru, planlı bir altyapıyı sonuna kadar destekliyoruz ve sabırsızlıkla altyapıya girilmesini bekliyoruz. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na şimdiden başarılar diliyor çalışanlarımızın ve işçilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

Altyapıya Muhtar Desteği

PARLAK: “BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”
Vatandaşların gelecekte mağduriyet yaşamamaları için altyapı projesini desteklediklerini belirten Nailbey Mahallesi Muhtarı İhsan Parlak ise şunları kaydetti: “Nailbey Mahallemiz Elazığ’ın en eski mahallelerinden birisi. Deprem nedeniyle de birçok binamız yıkıldı. Yollarımız, kaldırımlarımız yıkımlardan dolayı kullanılamaz hale geldi. Ayrıca altyapıdaki borularımız eski olduğundan dolayı su patlaklarında sularımız sürekli kesiliyor. Altyapıya girilmesini çok önemsiyoruz. Borularımızın yenilenmesi, sularımızın kesilmemesi, vatandaşımızın artık mağduriyet yaşamaması için altyapıya girilmesini destekliyoruz. Bu konuda başkanımızın yanındayız.”