AKÇAKİRAZ'IN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Erkan BAY/Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya,Elazığ Hakimiyet Gazetesi'ne, Başkanlık döneminde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

AKÇAKİRAZ'IN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaptığı hizmetler ile Akçakiraz’ın çehresini değiştiren Belediye Başkanı Sabahattin Kaya,Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Akçakiraz’a yaptığı çalışmalar ile büyük bir takdir kazanan Başkan Kaya,’’Hizmetlerimiz devam edecek.’’dedi.

BELEDİYE BİNAMIZ TSE BELGESİ ALDI

Başkan Kaya,’’Belediye binamızda yapılan tadilat işleminde belediye ana iskeleti hariç tüm müştemilatında tadilat ve tamirat işlemlerini yaparak Belediye binamızın TSE belgesini de alarak modern bir görünüme kavuşturduk. Belediye garajımızı zeminine kilitli parke döşeyip çevre düzenlemesi yapılarak daha modern bir şekle kavuşturduk.

Akçakiraz Yüzbaşı Mah. Mezarlığı,Yenice Mah. Mezarlığı ve Altınçevre Mezarlığına çevre düzenlemesi,bağlantı yollarına parke döşeyerek halkımızın hizmetine sunduk.’’dedi.

255 BİN METREKARE KİLİTLİ PARKE DÖŞEDİK

Akçakiraz’da yapılan hizmetlerin devam ettiğini ifade eden Başkan Kaya,’’Paşalar ve Yeşilkuşak Mahallemize Çocuk Oyun parkı inşa edildi.Bizim için anlamı olan Akçakiraz ilköğretim okulunun yanına inşa ettiğimiz parkımızın adını Diyarbakır Çınar İlçesinde şehit edilen Emniyet Personelimizin kızı (3,5 yaşında) İrem ÇİFTÇİ’ nin anısını yaşatmak maksadıyla parkımızın adını Şehit Çocuk İrem ÇİFTÇİ oyun parkı olarak koyduk.Geldiğimiz günden bugüne mahallelerimize toplamda tam 255.000 m2 kilitli parke döşedik.’’diye konuştu.

25 KİLOMETRELİK KANALİZASYON HATTI DÖŞEDİK

Havaalanı yolunda asfaltma çalışmalarını bitirdiklerini ifade eden Başkan Kaya,’’Havaalanı yolu - Yenice yolu olmak üzere 3,5 km’lik Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) asfaltlama çalışmalarını yaptık.Mahalle sakinlerimizin bahçelerinde bulunan foseptik çukurlarını iptal ederek kanalizasyon hattı olmayan hane sayılarını en aza indirdik.Toplamda 25 km’lik kanalizasyon hattı döşedik.Görevi devraldığımız günden bu yana 21 adet farklı amaç ve kapasitede kullanılan araç filosu oluşturduk.Ulaşım amaçlı kullandığımız otobüslerin engelli rampası ve alçak tabanlı araçlar olmasına dikkat ederek engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurduk.’’dedi.

İMAR REVİZYON PLANINI BİTİRDİK

141/1000 İmar Revizyon Planı ihale ettik ve İmar Revizyon Planını bitirdik diyen Sabahattin Kaya,’’Beldemizde yer alan okullarımızın ve camilerimizin tadilatlarını,tamiratlarını ve çit duvarlarını yaparak okullarımızı ve camilerimizi standartların üstünde bir seviyeye ulaştırdık.Altınçevre Mahallesi Yatılı Kur’an Kursu karşısına taziye evi inşa edip çevre düzenleme çalışmalarını yaptık.Beldemiz sınırları içerisinde yer alan bütün  yolların üzerinde bulunan  ağaçların budama işlemlerini gerçekleştirdik.Altınçevre mahallemize büyük uğraşlar sonucunda 1 adet sentetik futbol sahası ve 1 adet sentetik basketbol sahası kazandırdık.’’diye ifade etti.

EMLAK VERGİSİ ADI ALTINDA CİDDİ GELİR KALEMİ OLUŞTURULDU

38 Tesisin imar planı ile ilgili sorunların çözüldüğünü ifaden eden Kaya,’’Diyarbakır ve Bingöl yolu üzerinde bulunan 38 tesisin imar planı ile ilgili sorunları çözüldü. Bu kapsamda Belediyemizin bütçesine emlak vergisi adı altında ciddi gelir kalemi oluşturuldu.Kıraç Mahallesi ve civarı tarımsal alan olması nedeniyle plan yapılamıyordu.Sayın Valimizin katkılarıyla kurumlarla yapılan görüşmeler sonrasında gerekli proje izinleri alındı.İmar planları bu doğrultuda yeniden yapıldı. Kıraç mahallesi sınırları yeni imar planları içerisinde değerlendirildi.’’dedi

DOĞALGAZ VERİLMESİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK

Başkan Kaya,’’Altınçevre halkının sağlık sorunlarıyla ilgili olarak Mahalle merkezine yakın Sağlık Ocağı alanı tarafımızca uygun bir arsa İl Sağlık Müdürlüğüne Tahsis edilerek modern bir hizmetbinası inşa edildi.2017 ve 2018 yılı Doğalgaz lisans sözleşmesine Beldemize doğalgaz çekilmesi konusu ile ilgili sözleşme maddesi eklendi.Bu kapsamda 2017 yılı için 6 km’lik ve 2018 yılı için 21 km alt yapı çalışması yapılarak Beldemiz sınırları içerisinde yer alan mahalle sakinlerinin tümüne doğalgaz verilmesinin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırdık.’’dedi.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRAL PROJESİNDE SON AŞAMAYA GELİNMİŞTİR

Akçakiraz Belediyesi’ne maddi anlamda katkı sağlayacak projeleri de hayata geçirdiklerini belirten Başkan Kaya,’’Akçakiraz Belediyesi olarak TKDK Destekli temelini atacağımız Güneş Enerji Santral Projemizin çağrı mektubu tarafımıza ulaştırılmış olup son aşamasına gelinmiştir.Beldemize ciddi gelir getireceğini öngördüğümüz bir yıl önceden sürecini sonlandırdığımız ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü ile protokolünü imzaladığımız ELEKTRONİK TRAFİK DENETLEME SİSTEMİ’nin ihalesini gerçekleştirilmiş olup entegrasyon aşanmasına gelinmiştir.Belediyemize bu projenin ciddi anlamda maddi katkısı olacaktır. ‘’diye konuştu.

ARAÇ ENVANTERİMİZİ GENİŞLETTİK

Başkan Kaya,’’Daha kaliteli ve verimli hizmet verebilmek için Belediyemiz araç envanterine 2 adet 2015 model Otokar marka yarım otobüs,2 adet 2015 model Mercedes Connecto marka otobüs,1 adet Greyder,1 adet silindir,1 adet Ford Connecto Zabıta Aracı,1 adet Transit Minibüs ile 1 adet Motorsiklet 2015 yılında araç filomuza dahil edilmiştir. 1 adet Sulama Arazözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kurumumuza hibe edildi.’’dedi.