ERDEM: ''CUMHURİYETE VE KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKALIM''

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, Cumhuriyetimizin 95. yılını kutlayarak, cumhuriyetin hayata geçmesinde ve cumhuriyetin değerlerinin korunmasında basın mensuplarının ciddi bir görev üstlendiğini kaydetti.

ERDEM: ''CUMHURİYETE VE KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKALIM''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ayrıca Başkan Erdem, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkusu yaşamamıza vesile olan; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canını feda eden basın şehitlerimizi ve tüm cumhuriyet şehitlerimizi rahmetle andı.

FHGC Başkanı Semih Erdem, Cumhuriyetimizin 95. yılı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Erdem mesajında; ilk önce cumhuriyetin tanımına yer verdi. Erdem, “ Cumhuriyet: Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle, idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan ve milletin kendi egemenliğini kullandığı devlet yapısıdır” diyerek devletin kurtuluş mücadelesinin hemen ardından bu yapıyı kazanmasında basın mensuplarının da ciddi bir rol oynadığını belirtti. Erdem, cumhuriyet uğruna şehit düşen basın şehitlerimizin varlığına da dikkat çekerek onlarında bu özel gün anısına bir kez daha anılması gerektiğini kaydetti.

“CUMHURİYETE VE KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKALIM”

Açıklamasını sürdüren Erdem, “Cumhuriyet bir çok imkansızlıklar içerisinde kuruldu ve bu devletin yönetim şekli Cumhuriyet olarak ilan edildi. Her birimizin emanetçisi olduğu Cumhuriyetimizin 95. yılını millet olarak coşkuyla ve gururla kutlamakta olduğumuz bu anlamlı gün vesilesiyle, bize böylesi özel bir yönetimi layık görenleri de unutmamalıyız. Buradan hareketle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını vermiş aziz şehitlerimizi, cumhuriyetin hayata geçmesinde ve cumhuriyetin değerlerinin korunmasında da önemli rol oynayan basın şehitlerimize ve tüm cumhuriyet şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; camiamızın, Elazığ halkının ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. İnşallah bizlerde ve bizden sonraki meslektaşlarımda; tıpkı bizden önceki meslektaşlarımız gibi cumhuriyete ve cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkarak ilerler” diyerek sözlerini noktaladı.