Ak Parti Dökülüyor

Sonbahar mevsimini yaşadığımız bu günlerde yapraklarla birlikte Ak Parti teşkilatlarında da ciddi bir dökülme yaşanıyor ve peş peşe istifa haberleri geliyor.

Ak Parti Dökülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyuran AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç'ın ardından iki isim daha görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Dün çıkan istifa haberlerinin ardından AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya, istifasını yazılı olarak duyurdu. 

AK Parti Gaziantep Şahinbey İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Gürbüz de partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Son zamanlarda yapılan istifalarda teşkilata sunulan dilekçelerde “Görevimden istifa ediyorum ama partimin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman emrinde olacağım” cümlesi de klişe oldu.

Görünen ve bilinen o ki son dönemlerde yaşanan istifaların her ne kadar görünen bir sebebi olsa da birçoğunun arkasında özel hayat ve parti misyonuna yakışmayan davranışlar var.

Geçmişte Genel Merkez personelinin uyuşturucu  çekerken basına yansıyan görüntüleri sonrası benzer görüntülerle tehdit edilen birçok teşkilat başkanı  ve üyelerinin var olduğu da iddia ediliyor. 

Bazıları bu tehditlerin karşılığı olan maddi-manevi külfeti çekerek durumu şimdilik idare ediyor belki ama birçoğu da bu durumdan kurtulmak için emniyet yetkililerini bilgilendirerek köklü çözüm yoluna gidiyor. Ancak bu köklü çözümün kendisine yansıyan bir bedeli oluyor ve istifa ederek teşkilatına zarar vermeden bu işten sıyrılmayı tercih ediyor.

Bu yaşananlar da gösteriyor ki Cumhurbaşkanlığı makamıyla parti genel başkanlığı makamı bir isimde birleşince, devlet işleri daha ağır bastığı ve çok zaman aldığı için teşkilat işleri, ikinci, üçüncü ve hatta on beşinci adamın tercihine ve özel ilişkilerine terk ediliyor. Bu durum da Ömerleri bulmak yerine “Kullanacağı adamını bulmak” olarak tecelli ediyor. Ve günün birinde öyle manzara ve dedikodular ayyuka çıkıyor ki davayı yüceltmek yerine davanın kullanıldığı gerçeği ortaya çıkıyor.

İstifalar artarak devam edecek bilginiz olsun Ak kardeşler.