Büyük Millet İttifakı

Son dönemde siyaset sahnesi ısınırken ittifakların ortaklıklarını genişletme çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Millet İttifakı'yla ilgili ortaya atılan bir iddia ise gündemi değiştirecek türden

Büyük Millet İttifakı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddiaya göre; DEVA Partisi ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı'na dahil olacak ve mevcut ittifakın adı Büyük Millet İttifakı olarak değiştirilecek.

İddianın sahibi, gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş.

Siyasi kulislere yakınlığı ve siyasi havayı iyi koklamasıyla bilinen Yarkadaş, daha önce hiç dile getirilmeyen bir iddiayı şöyle açıkladı:

"Biraz Millet İttifakı'nın koridorlarında dolaştım. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin de bu ittifaka katılıp katılmayacağı sorusunu yönelttim. Edindiğim bilgi ve izlenim şu; DEVA Partisi ve Gelecek Partisi eğer bir aksilik çıkmazsa ocak ayında Millet İttifakı'na resmen katılacaklar. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin katılmasıyla birlikte Millet İttifakı'nın ismi değişecek ve Büyük Millet İttifakı olacak." diye konuştu.

Bu senaryo gerçekleşir mi? Evet gerçekleşir. Zira bu bloğu bir araya getiren tek ve en önemli gerekçe hepsinin de Erdoğan düşmanlığında birleşmeleri ve Erdoğan’ı düşürmek için gerekirse ülke düşmanları ile de ittifak yapma iştiyak ve arzuları…

Kendi cephelerinden haklılık payları yok mu? Elbette var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur ittifakı üyesi partiler, kendileri dışındaki parti, lider ve yaklaşımları hain, memleket düşmanı ve satılmış olarak ilan ederse onlar da itildikleri yerde bir araya gelip, güçlerini birleştirip ortak hedefe ulaşma yolunda gayret ortaya koyacaklardı.
Bizler Anadolu’nun küçük bir şehrinden dost ve kardeş müşfikliği ile defalarca seslendik Cumhur ittifakı mensuplarına. Hem de bugünlerde yaşadığımız ekonomik krizden aylarca önce. 

Dedik ki yok aslında birbirinizden çok farkınız. Bir masa etrafında toplanın. Memleketi ve meseleleri konuşun. Siyasi farklılıklarınız olsa da milli konularda birleşeceğiniz çok ortak yönünüz var. 

Durumlar size aksettirildiği gibi değil dedik. Göstere göstere gelen bir siyasi izmihlal var dedik. Ve ne yazık ki hiç hak etmeyen insanları,  sizler umut haline, kurtarıcı konumuna yükselttiniz dedik.

Biz dedik biz duyduk. Millet İttifakı büyürken ve umut haline gelirken, cumhurun tehlikeyi görmemesinin izahını ve mantığını hala anlayabilmiş değiliz.  

Sanki kaçınılmaz sonun kabullenişi ve teslimiyeti var Cumhur ittifakı semalarında.

 Gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor desek çok haksızlık etmiş oluruz belki ama sanki durum da aynen bu. Rabbim biraz akıl, biraz feraset ve biraz da halkı okuyabilme izanı versin.