Aileler, Hekimlerinden Dertli

Hastanelerin yükünü azaltmak ve insanlara kendi mahallelerinde sağlık hizmeti vermek amacıyla geçmiş yıllarda başlatılan Aile Hekimliği uygulaması bugüne kadar iyi sonuçlar verse de son günlerde ciddi sorunların yaşandığı kurumlar haline geldi.

Aileler, Hekimlerinden Dertli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı’nın; teknik donanım, imkân ve yetkilerle donattığı aile hekimliği uygulamasında görev yapan doktorlar,  1 Temmuz'da uygulamaya konulan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ni protesto etmek için bir gün iş bırakmakla kalmadı, sonraki günlerde de hastalarla ilgilenmemeye davam etti.

“Haksızlık varsa biz yokuz” pankartları yazarak iş bırakan aile hekimlerini karşısında gören ve bu duyguyla görevlerini hakkıyla yapmadıklarından dert yanan hastalar, doktorların bu tavırlarının zaman zaman hakarete kadar gittiğini de dile getiriyorlar.

Aile hekimi oldukları hastaları keyfi olarak muayene etmeyip hastanelere yönlendiren ve buna itiraz edenlere de hakaret eden doktorların bu tavırlarının doğru olmadığını belirten vatandaşlar, Sağlık İl Müdürlüğü’ nün sık sık denetleme yaparak bu uygulamalarına devam eden doktorların aile hekimliği unvanlarının geri alınmasını istediler.