Zoru Başardık, Kolayı Başaramıyoruz

Dün manşetimizden gündeme getirdiğimiz 'bilgilendirememe sorunu' Kanal Fırat'ın Başarılı sunucu Furkan Dilaver'in de tepkisini çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Zoru Başardık, Kolayı Başaramıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 24 Ocak ve 27 Aralık depremlerinden sonra başlatılan inşa süreci devam ediyor. Hala şehrin birçok noktasında yeni konutların yapımı devam ederken binlerce konutun da yapımı tamamlandı ve hatta bu konutlardan teslim edilenler de oldu ancak kurası çekildiği halde konutlarını teslim alamayan binlerce hak sahibi yeterli bilgilendirmeye sahip olmadığı için mağdur olmaya devam ediyor.

Dün manşetimizden işlediğimiz ve sadece teslim edilemeyen konutlarla ilgili değil, süreçle ilgili hemen hemen her alanda yapılamayan bilgilendirme konusuyla ilgili Kanal Fırat’ın başarılı sunucusu Furkan Dilaver’de tepki gösterdi. 

Vatandaşların yeri kadar bilgilendirilmeme sorunuyla ilgili olarak: ‘Bunu sadece biz söylemiyoruz, Elazığ’daki basın mensuplarımız da dile getiriyor. Onlardan biri de Hakimiyet Gazetesi’dir. Bugünkü sayısında Hakimiyet Gazetesi yine, Elazığ’ın sorunlarını içeren başlıklarıyla, haberleriyle okuyucuyla buluştu. Orada da bilgilendirme konusuna ve bilgilendirmenin yapılamamasına değiniliyor. Hatta şu ifadeler kullanılıyor; “Elazığ’a çok güzel işler yapıldı ama en kolay olan bilgilendirme yapılamıyor.” 

ZORU BAŞARDIK KOLAYI BAŞARAMIYORUZ
Program Sunucu Dilaver açıklamasının devamında: “Zoru başardık, kolayı başaramıyoruz. Sürekli bunu ifade ediyoruz. Zor olan yapıldı, binalar inşaatlar, ihaleler, projeler… Bunlar yapıldı ama en kolayı olan kamuoyu bilgilendirmesi yapılamıyor. Burada da yerel aktörlere iş düşüyor ama hala bir açıklama, bilgilendirme yok. Ne diyor Hakimiyet Gazetesi, “Kurumlar birbirini suçluyor, topu birbirlerine atıyor.” Sorunlar onluk değil, bunluk değil o zaman bu sorunlar kimi ilgilendiriyor, hangi yöneticiyi ilgilendiriyor?” Bunlar da bugün Hakimiyet Gazetesi’nin gündemindeydi. Vatandaşların sorunlarını ilgilendiren güzel bir haber… Soruyoruz neden bilgilendirilmiyor vatandaşlar, neyi bekliyoruz bilgilendirmek için? Yapılan binlerce konut, binlerce hak sahibi var. Binlerce hak sahibi evlerine ne zaman taşınabileceklerini merak ediyorlar” dedi.

“VATANDAŞ GELECEĞİNİ PLANLASIN” 
Furkan Dilavar hala bir bilgilendirmenin yapılmadı konusuna da değinerek açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi: “Kurban Bayramı gelmek üzere… Biz hak sahipleri 2021’e yeni evlerinde girsinler, hadi olmadı Ramazan’a evlerinde girsinler, o da olmadı Ramazan Bayramı’na evlerinde girsinler ama giremediler. Şimdi de Kurban Bayramı’na evlerinde girsinler diyoruz ama görünen o ki giremeyecekler. En azından bir bilgilendirme yapılabilir. Birisi dese ki şu bölgenin şu etabı Eylül’de evlerine girecekler. Böyle bir bilgilendirme yapılsa vatandaş geleceğini buna göre planlayacak ama gelin görün ki bu noktada bir açıklama ve bilgilendirme hala söz konusu değil.” 

İlgili manşetimizi okumak için buraya tıklayın.