'Zincir marketler kartel oldu'

TGRT Ana Haber Sunucu Ekrem Açıkel yumurta fiyatlarında oynanan büyük oyunu deşifre etti.

'Zincir marketler kartel oldu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TGRT Ana Haber'in sunucusu Ekrem Açıkel, Türkiye'deki dört büyük market zincirinin yumurta fiyatlarındaki oyununu deşifre etti. Açıkel, marketlerin satın alma müdürlerinin WhatsApp grubu kurarak birlikte hareket ettiğini ve yüksek fiyatları dört kişinin belirlediğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 'VATANDAŞIMIZA DA ZULMETMEYİN'

Geçtiğimz Cuma günü namaz sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Bunun için de lütfen işinizi hakkıyla yapın. Vatandaşımıza da zulmetmeyin' diyerek uyarıda bulunmuştu.

EKREM AÇIKEL DEŞİFRE ETTİ

TGRT Ana Haber Sunucusu Ekrem Açıkel konuyu gündeme taşıyrak zincir marketlerin satın alma görevlilerinin whatsapp gurubu kurarak yumurta fiyatlarını belirlediğini ortaya çıkardı. Sunucu Açıkel, 'Durum bu. Dört tane market. Toplasanız Türkiye'de en az 50 bine yakın şubesi var. Bu dört büyük marketler zincirinin satın alma görevlileri var. O görevliler kendi aralarında bir WhatsApp grubu kurmuş. Fiyatları belirliyorlar. Yumurta fiyatlarını 4 kişi belirliyor Türkiye'de. Peki yumurta üreticileri ne diyor? 'Fiyatlar düştü. Biz düşürdük, geriye çekildi. O zam kalmadı. Marketlere bakın siz' diyordu.TGRT haber işte ispat ediyor, kartel de bu demek işte' dedi.