YÜZSÜZLÜĞÜN BU KADARI

Kent Konseyi toplantısından önce bu köşede düşüncelerimizi belirtmiş ve son iki yıl süre ile bu görevi yürüten kadro ve özellikle de başkanı ile bir yere varılamayacağını dile getirmiştik. Bununla da kalmayıp bu önemli kurum için isim önerisinde de bulunmuştuk...

YÜZSÜZLÜĞÜN BU KADARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazıp çizdiklerimizden sonra kimsenin haberi olmadan, kamuoyunda böyle bir toplantının ve seçimlerin yapılacağı yeterince duyulmayan kent konseyi toplantısı yapıldı.

Başkan Şahin Şerifoğulları’nın tarafsız ve isim önerisi  bulunmadan yapılan kapalı devre ve tamamı yine başkan adayı sıfatıyla toplantıya özel olarak davet edilmiş üyelerce seçimler yapıldı ve mevcut başkan yine başkanlığını ilan etti.

Meslek grupları ile kamu kuruluşlarının dengeli temsil edilmesinden çok uzak ve başarısız bir yönetim seçiminin ardından gerek basından gerekse başta engelli STK’ları ile Kamusen’den tepkiler geldi.

Kamu-Sen  İl Başkanı Reşit Kılıç, şehrin tüm sivil toplum örgütlerini kapsaması gereken ve KAMU-SEN gibi önemli bir kurumun davet edilmediği bir kent konseyini tanımayacaklarını sosyal medya hesabında yayınlamasının ardından birkaç gün sonra yeni bir açıklama yaptı.

Reşit Kılıç paylaşımında şu görüşlere yer verdi:

KENT KONSEYİ SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI  SAYIN ŞERİFOĞULLARI ADINA KONSEY BAŞKANI  SAYIN MURAT BEY ARAYIP BİLGİ VERDİ.DAVET EDİLEN SİVİL TOPLUM TEŞKİLATLARININ LİSTESİNİN DAHA ÖNCE Kİ BELEDİYE YETKİLİLERİ TARAFINDAN HAZIRLANDIĞI, TÜRKİYE KAMU-SEN’İN DAVET EDİLMEMESİNDEN ÜZÜNTÜ DUYDUĞUNU,SAYIN BELEDİYE  BAŞKANINA HASSASİYETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

NOT:DAHA ÖNCEKİ YAZIMI BU AÇIKLAMAYI SAMİMİ BULDUĞUMDAN DOLAYI KALDIRIYORUM

Reşit Kılıç’ın bu açıklaması da gösteriyor ki, ilk açıklama yapıldığında Başkan Şerifoğulları anında tepki gösterdi ve seçilen kent konseyi başkanı Murat Ergen’den hesap sorarak ,açıklama istemiş olabilir. Murat Ergen de yeniden aday olmasına ve kendisine oy vereceğine inandığı tüm STK başkanlarını davet etmesine rağmen diğer STK’ları davet etme gereği duymamasının faturasını  komik bir gerekçe ile eski belediye yönetimine yıkmış olabilir. Neymiş efendim liste daha önceki belediye görevlileri tarafından hazırlanmış.

Bu açıklamaya insanların güldüğünü biliyoruz.Yahu demezler mi adama senin o günah keçisi ilan ettiğin belediye yönetimi dört aydır görevde değil. Senin seçim yaptığın tarih geçtiğimiz Cuma günü. Ve sen cuma günü yapılacak zorunlu seçimlerde kendi gruplarında ve özel dostlukların olduğu STK başkanlarına bizzat davet gönderiyorsun.  Bunun dışında yasal olarak davet edilecek listelerle ilgili de eski , tecrübeli  ve yeni başkan adayı sensin. Hiç mi bakmadın o listeye. Buna sen bakmayacaksın da eski belediye yöneticileri ya da yeni belediye yöneticileri mi bakacak?

Senin bu savunmana aslında ne Başkan Şahin Şerifoğulları ne de  Kamu-Sen Başkanı Reşit Kılıç  ikna oldu. Ama gel gör ki idarecilik ve ciddi devlet adamlığı farklı bir şey. Senin gibi Memur-Sen İl Başkanlığı da yapan bir kişiden böylesi bir savunma dinlemeleri onlarda seninle ilgili önemli bir teşhis koymalarına sebebiyet vermiş olabilir.

Yani düne kadar seni tanımayanlar şimdi bu olay sayesinde tanıma fırsatı da bulmuş olabilirler. Sen şimdilik kazandın ama inan ki  kaybedenlerden olabilirsin. Hem de her cepheden.  

Tabi buna yeniler kadar eskiler de dâhil. Her türlü imkan,makam,mevki ve sonrasında böyle bir açıklama. 

Vefa bir semt ve bu semtte oturanlar  vefalıymış.  Gayrısı yalanmış…