Yüz Yüzede İlk Fire

Okulların yüz yüze eğitim öğretime başlamasının ardından artan vaka sayıları okulların yeniden kapanmasını gündeme getirdi.

Yüz Yüzede İlk Fire
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Koca’nın okullarda rastgele PCR testi yapacaklarını, pozitif vaka çıkan sınıfın tatil edileceğini söylemesinin ardından Elâzığ’da ilk okul kapanması da yaşanmış oldu.

Elazığ’da Fırat Ortaokulu ve Elazığ Ortaokulunda bulunan iki farklı sınıfta, öğrencilerde koronavirüs olduğu tespit edilmesinin ardından eğitime ara verildi. 

Sınıflardaki öğrenciler 14 gün boyunca karantina altına alınırken, derslerine uzaktan eğitim ile devam edecekleri öğrenildi. Okullar yüz yüze eğitime devam ederken, Milli Eğitim Müdürlüğü, kent genelindeki okullarda denetim ve gözetimin arttırıldığını açıkladı. 

Denetimler sonucu sınıflarında pozitif vaka tespit edilen okulların 14 gün tatil edilmesi planlanıyor. 14 gün süren karantina döneminden sonra okula dönen öğrenciler, yeni vaka tespitiyle tekrar tekrar karantinaya alınacağı ve böylelikle yüz yüze eğitimin yeniden uzaktan eğitime dönüşeceği ihtimali çok uzak değil.

Uyarımız öğrencilerimize… Okullarda maskeye ve mesafeye riayet edin. Çantalarınıza dezenfektan ve kolonya bulundurmayı ihmal etmeyin. Ve her halükarda EBA derslerini takip için tabletlerinizi sağlam yerde tutun.