Yükseliyoruz…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş, önceki haftalarda olduğu gibi bu hafta da devam ederken, aşılanma oranı da yükselme görünüyormuş.

Yükseliyoruz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Kasım - 12 Kasım arasında 100 bin kişide bir haftalık toplam yeni korona virüs vaka sayılarının yer aldığı insidans haritasının yayınlandığını duyurdu. 

Haritaya göre ilimizde, 30 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında vakalar 100 binde 168,04'iken bu hafta ise 146,10’a kadar düştü. Vakaların düşmeye devam ettiği Elazığ’da aşılama da aynı hızla yükseliyor. Aşılama oranı 66,5 olarak yer almış.

Yapılan son açıklama da Elazığ’daki vaka sayılarının düşmesi ve aşılama oranının yükselmesi hepimizi mutlu etti. Sevdiklerimizi kaybettik. Birçok insanımız halen hayatını kaybediyor. 

Bu salgından kurtulmak için aşılamada yükselme görünse de henüz istenilen seviyede değiliz. Avrupa’da birçok ülke aşılamada yüzde 90’lara ulaşırken, ülkemizde ise henüz o seviyelerde değiliz.

Hepimiz duyarlı olalım. Aşılara güvenelim ve aşımızı olalım. Bir yıldan fazladır binlerce insanımızı kaybettik. Sevdiklerimizin acı haberlerini aldık. Pandemi’nin hem insanımıza hem de ekonomimize verdiği zararları unutmayalım ve el birliği ile bu salgından kurtulalım. 

Hepimiz eski günleri özledik. Özlediğimiz günlere dönmek bizim elimizde…