Uyumayalım…

İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında hayata geçirilen 'UYUMA' projesini bugüne kadar 473 bin 937 kişi cep telefonuna indirmiş. Uygulama üzerinden gelen 37 bin 593 ihbara ise güvenlik güçleri anında müdahale etmiş.

Uyumayalım…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı, toplumun uyuşturucu ile mücadele sürecine katılması, suçun tüm delilleri ile ortaya konulması, topyekûn güçlü bir mücadele oluşturulması amacıyla 2017 yılından itibaren önemli toplumsal projeleri hayata geçirmişti.

Bu projelerden biri olan UYUMA projesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan tamamen yerli ve milli bir yazılım. Akıllı telefonlara kolayca indirilebilen uygulama üzerinden bildirim yapan vatandaşların kimlik bilgileri gizli kalırken, soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler ile paylaşılmıyor. 

Bu uygulama özellikle KADES gibi büyük bir önem taşıyor. Sadece ülkemizin değil tüm dünyanın büyük bir sorunu olan uyuşturucuya karşı insanları bilgilendirmek ve özellikle gençlerimizi zehir tacirlerinin eline bırakmamak için bu tür uygulamaları kullanmalı ve gerektiği zaman güvenlik güçlerine haber verilmelidir.

Ülkemizin  bu uyuşturucu belasından kurtulması için hepimizin duyarlı olması, hem insanlık hem de vatandaşlık görevimizdir. 

Bu uygulamayı hayata geçiren kurum ve yöneticilere teşekkür ediyoruz…