Yoksul Olmak İstiyoruz!..

Hükümete yakın en büyük STK ünvanlı Memur-Sen'in araştırmasında Nisan ayında 4 kişilik ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı 5 bin 263 lira olmuş.

Yoksul Olmak İstiyoruz!..

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 14 bin 534 lira olarak hesaplanmış.

Bu araştırmaya göre açlıktan ölmemek için 5 bin 263 TL’ye, yoksulluk sınırında asgari ihtiyaçlarınızı karşılayarak yaşamak için ise 14 bin 534 liraya ihtiyaç var.

Ama siz bunlardan da öte 4.259 TL asgari ücret alıyor ve hala hayattaysanız bir mucize gerçekleştiriyorsunuz demektir ki Maliye Bakanı Nebati, sizi tez zamanda yanına danışman olarak alması lazım.

Türkiye’de hiçbir kamu çalışanı, işçi, memur 14 bin 534 lira maaş almadığına göre ve son yıllarda hiçbir esnafta aylık bu kadar kazanca ulaşamadığına göre ülkenin yüzde 90’nı yoksulluk sınırının altında.

Aslında Memur-Sen’in araştırmasına göre ülke halkı olarak toplu açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamanın tarihini ve destanını yazıyormuşuz.

Memur-Sen’in bu araştırması inşallah haber bültenlerinde kalmaz. Kamu Toplu İş Sözleşmelerinde bu gerçek de göz önüne alınır da yüzdesel artışların değil, reel artışların konuşulduğu bir ortam yakalanır. Zira görünen o ki yüzde yüz artışların bile hiçbir anlamı ve değeri kalmamış günümüzde. 

Hani yoksulluk sınırı 14 bin 534 TL olarak çıkmış ya, en azından  bu rakamı alıp yoksulluk sınırında yaşamak istiyoruz. Sizce çok şey mi istiyoruz? Yoksul olmak istiyoruz. Hepi topu bu.

Söz hem yoksul olup hem de geçen Cuma hutbesinde hocanın tavsiye ettiği gibi şükredeceğiz. Valla söz. Yoksul sözü hem de…