ACUN OLAYINA FARKLI BAKMAK

 Gençlere ulaşamayan ve onların oylarını alamayan Ak Parti, bunun sebebini araştırmaya koyulmuş.

ACUN OLAYINA FARKLI BAKMAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün düzenlenen MYK toplantısına, hazırlanan dijital medya raporu damga vurmuş. Raporda, geçtiğimiz günlerde Instagram canlı yayınında anlık 3 milyon seyirciye ulaşan Acun Ilıcalı'ya geniş yer verilmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sahada olacağız" açıklamalarının ardından AK Parti tarafından hazırlanan raporda Z kuşağı ele alındı. Hazırlanan dijital medya raporunda ünlü yapımcı Acun Ilıcalı'dan da örnekler verilmiş.

Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın yaptığı sunumda Acun Ilıcalı'nın hiçbir televizyon kanalında ulaşılamayacak biçimde Instagram canlı yayınında anlık 3 milyon seyirciye ulaşması medya düzenindeki değişime örnek gösterilmiş.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yapılan sunumu dikkatle dinlediği ve bu konuda yapılması planlanan çalışmaların hızlandırılması talimatını verdiği öğrenildi.

Hazırlanan rapora göre eylem planı 4 aşamadan oluşacak;1. Aşamada etik farkındalık oluşması; 12 maddelik etkin kuralların daha iyi kullanılması da sağlanacak.2. Aşama 'dijital farkındalık' olacak. Bu kapsamda ilk olarak Z kuşağına yönelik farkındalık çalışması yapılacak. Z kuşağı için 'dezenformasyon'la mücadele edilecek.3. Aşamada "Yerel ve küresel farkındalık" yer alacak ve konuyla ilgili yasallaşma fazına geçiş sağlanacak.4. Aşama ise 'yasal düzenleme' olacak.

Ak Parti’nin nihayet gençleri anlamaya çalışması ve bu konuda adım atması sevindirici. Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ve çoğu orta kuşak kesime hitap eden sanatçıların verdiği konserlerin bile ancak 1.200 sosyal medya kullanıcısı tarafından izlenmesi gerçeği de düşünülürse Ak Parti gençleri epey ihmal etti.

Gençleri kazanmanın ve onlara heyecan vermenin en önemli ve tek çaresi işsizliğe çare olacak adımlar atmaktır.

Dağa, taşa, yola, Kömürhan Köprüsü ve tüneli gibi hiç de elzem olmayan ölü yatırımlara ayrılacak para ile çok sayıda işletme açmak ve istihdam sağlamaktır gençleri kazanmanın yolu.

Gençlerin işsizliği ve çaresizliğidir Acun’a takılmaları ve bir anda 3 milyon izleyiciye ulaşmaları.

Bu olaya; Acun’nun başarısı gözüyle bakılacağı gibi anlık 3 milyon genç izleyiciye ulaşmak demek gençlerin çoğunun uğraşacağı işi ve mesleğinin olmamasının ve gençlerin bu sebeple hep sosyal medya mecrasında zaman öldürmek zorunda kaldığının da açık bir resmidir.

Acun örneği her ne kadar Ak Parti MKYK’sında kitlelere ulaşma temasıyla örnek bir vaka olarak gündeme gelmişse de akıllı danışmanlar bunu Türkiye’nin acı gerçeğini yansıtan bir ayna olarak görmeli ve harekete geçmelidirler.

Üniversite mezunu olup da sosyal medya bağımlısı haline gelen ve bu mecranın kurbanı olan gençlere ulaşmak sizin elinizde. Acun’a öykünmek yerine asıl meseleyi kavramaya ve buna çare olmaya yoğunlaşmalı ve adımla atılmalı.

Bir de bu yazılar hiçbir bedel alınmadan, bilabedel ve karşılıksız olarak Ak Parti’ye sunulan bir danışmanlık hizmetidir. Maaşlı ve havalı danışmanların para ile yaptığı hizmeti Hakimiyet Gazetesi olarak bedava sunuyoruz. İnşallah kibir, gurur ve enaniyet gösterip ilgili yerlere ulaştırmazlık yapmazlar. Gerçi onlar ulaştırmasa da bizler ilgili yerlere iletiyor ve bilgilendirme yapıyoruz.