Yıkımlar Artık Şeffaf

Hakimiyet Gazetesi'nin sıklıkla gündeme getirdiği ve geçmişte Vali Erkaya Yırık döneminde herhangi bir ihale yapılmadığı halde ilgisiz şahıslara verildiği iddia edilen yıkımlar, Vali Ömer Toraman'ın göreve başlamasının ardından şeffaf ve yasal olmadıkları gerekçesi ile durdurulmuştu. Bu ve benzer binaların hurda karşılığı açık ihale usulü ile yıkılması için çalışma başlatan Vali Toraman, uzun süreden beri hırsızların ve madde bağımlıların mekanı olan eski SSK hastane binası ile Harput Yetiştirme Yurdunun yıkım ihalesine çıkılması yönünde talimat vermesinin ardından İl Özel İdaresi, iki binanın yıkım ihalesine çıktı.

Yıkımlar Artık Şeffaf
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminin ardından başlatılan yıkım çalışmaları birçok yönüyle sorun oluşturmuş ve hem kamunun hem de vatandaşın zararına ve önemli hak kayıplarının yaşanmasına sebep olmuştu.

Vali Erkaya Yırık döneminde hiçbir resmi ihale ve sözleşme imzalanmadan ilgisiz şahıslara verildiği iddia edilen  yıkım çalışmaları, şehirde birçok kesim tarafından eleştirilmiş ve konu hem siyasetin hem de medyanın gündemini uzun bir süre işgal etmişti.

Her kesimden gelen tepki ve şikâyetler sonucu yıkımların usulsüz yapıldığına dair açıklama ve beyanlar, hem TBMM’de hem de Bakanlıklarda gündeme gelmiş, bu tepkilere dayanamayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Erkaya Yırık’ı görevden alarak merkeze çekmişti.

Haber

TORAMAN İLE ŞEFFAF DÖNEM
Göreve başlamasıyla birlikte bu tür şikâyetlerin yoğun konuşulması üzerine yıkımların şeffaf ve açık ihale ile yapılması yönünde talimat veren Vali Toraman’ın bu yaklaşımı birçok kamu kurumunda karşılık bulmuştu.

Haber

İKİ BİNANIN HURDA KARŞILIĞI AÇIK İHALESİNE ÇIKILDI
Vali Toraman’ın yıkımlar konusunda gösterdiği bu hassasiyeti, yapılacak tüm yıkım ihalelerinin hurda karşılığı ve 2886 sayılı Devlet İhale kanunu kapsamında açık ihale çıkılması olarak kurumlara yansıdı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği,  Ağın ve Baskil’den sonra şehir merkezinde bulunan iki kamu binası için açık ihale ilanı yayınladı.

Haber

ESKİ SSK BİNASININ İHALESİ 29 MART’TA
Eski SSK binasının yıkım ihalesi; Elazığ merkez Rızaiye Mahallesi 2001 ada, 3 parselde bulunan yapıların (eski ssk hastanesi)  hurda karşılığı yıkılması ve enkazlarının kaldırılması işi  adıyla ihaleye çıktı.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü (Arttırma) ile ihale edilecek SSK hastanesi binasının yıkım ihalesi 29 Mart 2022 salı günü gerçekleştirilecek ve süresi 40 gün olacak.

Haber

HARPUT YETİŞTİRME YURDU DA İHALE EDİLİYOR
İhalesiz ve sözleşmesiz yıkım işlemi başlatılmasının ardından Vali Toraman tarafından yıkımı durdurulan Harput Yetiştirme Yurdu binası için de yıkım ihalesine çıkıldı. 

İhale ilanı; “Elazığ Merkez Hüseynik Mahallesi 4942 Ada 1 Parselde Bulunan Harput Yetiştirme Yurdu Binasının Hurda Karşılığı Yıkılması ve Enkazlarının Kaldırılması İşi” olarak yayınlandı.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü (Arttırma) ile ihale edilecek Harput Yetiştirme Yurdu binasının ihale tarihi ise 29 Mart 2022 Salı.

Muhammen bedeli:   330.280,00 TL  (K.D.V. Hariç) olan binanın geçici teminat tutarı ise 30.000,00 -TL

İşin süresi ise yer tesliminden itibaren 10 (on) takvim günü olarak belirlendi.

Haber

BÜYÜK BİR SORUN GİDERİLMİŞ OLACAK
Hakimiyet Gazetesi’nin sık sık gündem getirdiği, muhtarlar ile mahalle sakinlerinin de şikâyetlerine konu olan eski SSK hastane binası ile Eski Harput Yetiştirme Yurdu binaları, gündüzleri hırsızların her gün eşya çalındıkları mekân, madde bağımlılarının ise gece içine girip ateş yaktıkları merkezler haline gelmişti.

POLİSLER HER GÜN BASKIN YAPIYORDU 
Gündüz hırsızların, gece madde bağımlılarının mekânı haline gelen kamu binalarının açık ihale ile hurda karşılığı yıkım ihalesine çıkılması memnuniyet oluşturdu.

Mahalle halkının sık sık şikâyetlerine konu olan bu binalardaki olumsuzluklar için sık sık emniyet güçlerinin baskın yaptığı bu binaların yıkılacak olması hem bölge asayişi hem de görüntü kirliliğinin son bulması adına olumlu karşılandı.