YIKIMA ÇEKİ-DÜZEN

24 Ocak depreminden sonra ağır ya da orta hasarlı binaların yıkımında oldukça özensiz çalışıldığı, yıkım esnasında çevre binalarla birlikte, altyapıya, yol ve kaldırımlara önemli oranda zarar verilip tahrip edildiğini, kısa sürede tamamlanması gereken yıkımların düzensiz çalışma sebebiyle günlerce sürdüğünü, bu sebeple cadde ve sokakların trafiğe kapatıldığını, yıkım esnasında su sıkılmadığı için tüm mahallenin toz toprak içerisinde kaldığını sık sık bu köşeden ifade etmiştik.

YIKIMA ÇEKİ-DÜZEN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yetkililer nihayet sesimizi duydu ve yıkım işlerini gerçekleştiren firma yetkililerini toplayarak çalışma şartlarını ve usullerini yeniden hatırlattı.

Yıkım çalışması yapan firma yetkililerine;  kentsel dönüşüm yıkım ruhsatı işlemlerini bitirmeden yıkımlara başlanılmaması, elektrik ve gaz kesimleri yapıldıktan sonra yıkımlara başlanılması, yıkım yapılacak alan içerisinde Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemi alınması, sokak başlarında firma yetkilisi bulundurulup vatandaşların ve araçların yıkım alanına girmesini engellenmesi, bitişik nizamdaki yapıların yıkımında yan binalarda oturan vatandaşlar uyarılıp evlerinin boşaltılması ve bina sakinleri boşatılmadan yıkıma başlanılmaması, makas operatörlerinin bitişik nizam olan yerlerde çok daha yavaş ve nizami çalışıp yan binalara zarar vermeden çalışmaları, demir ayıklamanın enkaz üzerinde yapılması, gerekli durumlarda gece geç saatlere kadar çalışma yapılıp vatandaşın uzun süre rahatsız edilmemeleri söylenmiş.

Yetkililere bu duyarlılıkları için teşekkür ediyor ama bir şeyi daha hatırlatıyoruz. Lütfen toplantıda yıkım işi yapan firmalara yönelik uyarı ve ikazlarınızı sahada da 24 saat esaslı denetleyin. Denetleme ve hatta yaptırım olmadan bazı yanlışların düzelmeyeceği gerçeğini hep hatırlayın ve kontrolü elden bırakmayın.