YETER Kİ YATIRIM YAPIN!..

TKDK, 58 TANE HAYVANCILIK İLE İLGİLİ TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK PROJE KABULÜ GERÇEKLEŞTİRMEKLE KALMIYOR, PROJE ÖNCESİNDE ÜRETİCİLERE 20 MİLYON LİRA AVANS ÖDEMESİ YAPMAYI PLANLIYOR

YETER Kİ YATIRIM YAPIN!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ömer Enes Yılar/ Elazığ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, kırsalı kalkındırmaya yönelik projeleri desteklemeye devam ediyor. Yatırım desteklerini ardı ardına açıklayan TKDK, yatırımcıların heyecanlı bekleyişlerini fazla uzatmıyor.

Pandemiye rağmen proje incelemelerini hızlı bir şekilde sürdüren TKDK, 9. Çağrı 4. Grup sözleşmeye hak kazanan projeleri de yayınladıktan sonra 2021 yılı için çalışmalarına başladı.

 

ELAZIĞ, ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Devletin desteğini büyük bir özveriyle yatırımcıyla buluşturmaya çalışan TKDK, Elazığ’da kırsal alanda yapılan yatırımlara adeta altın çağını yaşattırıyor. IPARD II 9. Çağrı 4. Grupta yer alan 9 projeye yaklaşık 10 milyon TL tutarında daha yatırımın startını veren Elazığ TKDK, bu projelerle beraber Elazığ’a 9. Çağrıda toplamda 58 proje projeye destek oldu.

58 PROJENİN KABULÜ GERÇEKLEŞTİ

İlimizde gerçekleştirilen  projeler hakkında Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan TKDK Elazığ  Koordinatörü Sertaç Yılmaz, “Şuan yatırımlarımız devam ediyor. Önceki yıllarda aldığımız yatırımlar devam ettikçe ödemeleri yapılıyor. İnşallah bu hafta da son ödemeleri yaparak, kamuoyu ile paylaşacağız. Onun haricinde, 9.çağrı dönemin de çağrı ilanına çıkmıştık. Bu çağrı döneminde 58 tane hayvancılık ile ilgili tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik proje kabulü gerçekleştirdik.” dedi.

65 PROJEYE 90 MİLYON TL DESTEK

96 projenin kabul edildiğini ifade eden Yılmaz,“Ayrıca çiftlik faaliyetleri çeşitlendirilmesi tedbirinden ise 38 tane kabul edildi. Toplam da 96 proje kabul edildi. Bu 96 projenin incelenmesini hemen yaptık. En hızlı projeleri inceleyen il, Elazığ olarak biziz. Bu yıl içerisinde 65 proje sahibi ile sözleşme imzaladık. Bu 65 projenin yatırım tutarı 90 milyon lira. Bunlar tamamlandığında ödenecek hibe tutarımız ise 51 milyon lira civarında olacak. Bunları 2021 yatırımı olarak tamamlayacağız. “dedi.

 

TKDK, İLK DEFA AVANS ÖDÜYOR

TKDK Elazığ Koordinatörü Sertaç Yılmaz,“Bu dönem şöyle bir güzellik yapıldı; bu projelere avans kullandırabilme durumumuz ortaya çıktı. TKDK tarihinde ilk defa böyle bir şey oldu. Bu hafta 20 milyon lira avans ödemesi yapmayı planlıyoruz. Şuan onların çalışmaları devam ediyoruz. Bu 20 milyon lira avans kabul ettiğimiz 90 milyon liranın içerisinde. Yani ödeyeceğimiz 51 milyon liranın yaklaşık 20 milyon lirasını avans olarak bu yıl içerisinde ödeyeceğiz. Üreticilerimiz her hangi bir olumsuzluk yaşanması diye yapılacak.”diye ifade etti.

 

ÜRETİCİ PROJELERİNİN  DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak sürdürülebilir ve istihdama katkı sunan yatırımların hayata geçmesi için çalıştıkların ifade eden Yılmaz,“Dolayısıyla önemli olan devlet desteğini almak değil, önemli olan alınan destekle üretim zincirinin halkalarının kopmaması için varlığını devam ettiren yatırımların olmasını istiyoruz. Bunun gerçekleşebilmesi için kurum personellerimiz ile heyecanla çalışmaya devam ediyoruz.  Zaman zaman ifade ettiğim gibi bizim için tamam kavramı yoktur, daima gelecek projelerin takipçisi ve uygulayıcısı olacağız. Bunu başardığımız sürece mutluyuz. Bunu her zaman başaracağımıza da inanıyoruz. TKDK Elazığ’da çok şükür her kesimin bildiği bir kurum haline gelmiş durumda. İlk faaliyet dönemimizde devlet destek vermek için bu kadar yatırımcının peşinden koşar mı deniliyordu. Biz bu süre zarfında devletin doğru yatırımlar olsun diye yatırımcıya destek vermek için yatırımcının ayağına gidebileceğini gösterdik.”diye ifade etti.

SAHADA DA YATIRIMCILARIMIZLA BİRLİKTEYİZ

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Yılmaz, “İnşallah bu böyle devam edecektir. Artık yatırımcılarımızın bir kısmı daha önceden TKDK projeleriyle çalışmış ve bu çalışmalarda kurumsal ciddiyetimizi ve güvenimizi görünce yeni proje fikirleri ile bizlere gelmektedir. Bu bizim kurumsal olarak yatırımcıyla nasıl bir diyalog kurduğumuzun fotoğrafıdır. Allah’a şükür şimdiye kadar devletin veren elini iyi temsil edebildik. İnşallah bundan sonra da tüm paydaşlarımızla birlikte bunların devamını getireceğiz. Yatırımcılarımızın hayallerinin gerçeğe dönüşmesi ve yine desteklediğimiz sektörlerin modern üretim tesislerine kavuşup üretim safhasında güvenilir gıda üretmesi hedeflerinin gerçekleşmesi için sahada yatırımcılarımızla beraber hareket edeceğiz.”dedi.

 

DEPREM VE PANDEMİYE RAĞMEN…

TKDK’nın hem deprem hem de pandemi sürecinde ekonomik olarak zor günlerden geçen Elazığ için can simidi konumunda olduğunu anımsatan Yılmaz; “Bilindiği gibi Elazığ 24 Ocak’ta büyük bir deprem yaşadı. Ardından tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci maalesef ekonomiyi ciddi anlamda bozdu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yatırımcılara desteğini sürdüren TKDK, önemli çalışmalar yaptı. En yakın zamanda yatırımlarımızın bir an önce hayata geçmesini sağlayacağız. Ben şahsım ve kurum çalışanlarım adına yatırımların şehrimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.