Yeni Yüzler Partisi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin kapatılması için açtığı davanın ardından gündeme gelen alternatif ve yedek parti arayışları, yeni bir boyut kazandı.

Yeni Yüzler Partisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP'nin kapatılmasına karşı çıkan, meşru bir parti olarak gören ve haksızlık olarak niteleyen birçok ismin bir araya gelerek HDP'nin yerini alacak yeni bir girişim içinde oldukları iddia edildi. HDP'ye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Garo Paylan ve Hişyar Özsoy'un ABD ziyaretinden sonra yen bir parti kurma süreci hızlandırıldı. 

Amerika’dan icazet alınarak kurulacak yeni partinin adının ise 'Yeni Yüzler Partisi' olacağı iddia ediliyor.

98 kişinin yer aldığı kurucular kurulu listesi olduğu iddia edilen isimler arasında tanınan ekran yüzleri ve köşe yazarları dikkat çekiyor.

HDP’nin kapatılmasının HDP’ye yarayacağını ve hatta bunu çok iyi bilen HDP’lilerin de partinin kapatılması ile mağdur konumuna düşmenin siyasi artılarını düşünerek aleni olmasa bile içten içe partinin kapatılmasını istedikleri ifade ediliyor.

Şüphesiz HDP, Türkiye’de yüzde 10’lara ulaşan oy oranı ve fikri temelleri ile var olan bir parti. Hem de yeni sistemle anahtar bir parti konumunda. Kapatılsa dahi yenisinin kurulması kaçınılmaz. Ancak Yeni Yüzler Partisi adıyla kurulması planlanan partinin yeni yüzlerle siyaset yapmakla birlikte terör örgütü ile arasına mesafe koyan ve Türkiye Partisi olma yolunda mesafe almadığı sürece, adı parti olmasa da terörle anılmaya devam edecektir.