YENİ ÖĞRETMENEVİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

YENİ ÖĞRETMENEVİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Özel: Elazığ'da depremde hasar gören ve Atatürk'ün de konakladığı tarihi öğretmenevinin güçlendirilmesine karar verildikten sonra, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin giriş tarafından bulunan ve acil olarak kullanılan binanın öğretmen evi olarak kullanılmasına karar verildi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde, 1937 yılında Atatürk'ün kenti ziyareti sırasında kaldığı, Elazığ Merkez Öğretmenevi olarak kullanılan bina da hasar görmüştü. Teknik görevlilerinin incelemesi sonucu orta hasar tespiti yapılan binanın durumunu, kültür varlığı olarak tescilli olması nedeniyle Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne iletti. Bunun üzerine Kültür varlığı olarak tescilli olan binanın güçlendirilmesi yönünde bir karar verildi.

Şuan hizmet vermeyen öğretmenevinin ise  geçici olarak Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte kapatılan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin giriş tarafından bulunan ve acil olarak kullanılan binanın öğretmen evi olarak kullanılmasına karar verildi.

Bu kapsam da yeni öğretmenevi olarak düşünülen binada çalışmalar başladı. Alınan karar  neticesinde öğretmenevi olarak düşünülen bina da ekipler tarafından hızlı bir çalışma sürerken, yeni binanın önümüzdeki aylarda hizmete başlaması hedefleniyor.