Yeni Dönem, Tam Uyumsuzluk

Ak Parti İl Başkanı görevine seçilen Şerafettin Yıldırım, biraz da geçmişte siyasi erk ile seçilmişler arasında yaşanmış sorunların tekrar etmeyeceğine atıf ve göndermede bulunarak göreve başladıktan sonra ilk açıklamasında 'yeni dönem tam uyum 'sloganı ile yola çıktıklarını ifade etmişti.

Yeni Dönem, Tam Uyumsuzluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıldırım’ın çok iyi niyetlere ve kendince ortaya koyduğu vizyon ve hedeflere ulaşmak için elbette yeni dönemde kaos yerine uyum gerekliydi.

Ancak Başkan Yıldırım’ın bu sloganı iyi, güzel ve faydalı başladı ama çok erken de bozuldu.

Yeni dönem uyum yerine kaos getirdi gibi. Hem de bu kez kaos, eskiden olduğu gibi  siyasiler arasında değil, devleti temsil eden il valisi ile iktidar partisi il başkanı arasında yaşandı.

Vali Erkaya Yırık, bir gazetecinin masum bir sorusu üzerine, sözlerini heyecana kapılarak Ak Parti İl Başkanı Yıldırım’ı kendisinin toplantıya davet etmediğini söylemeye kadar işi abarttı.

Aslında “ben kimseyi davet etmedim” kelimesinin tek muhatabı Ak Parti İl Başkanı da değil. O toplantıya katılan her bir siyasi ve bürokrat da bu cümlenin muhatabı. 
Milletvekilleri her ne kadar bu topa girmeseler de Başkan Yıldırım’ın açıklamalarına gözü kapalı imza atacaklarını biliyoruz.

Sonuç itibarıyla Başkan Yıldırım’ın “yeni dönem, tam uyum” söylem ve sloganı erken çöktü. Zira kendilerini bir anda davetsiz misafir olarak gören bir tepe yöneticinin açıklamalarının muhatabı olarak buldular.

Yeni dönem geçti ama tam uyum gerekli ve acilen sağlanmalı. Neyse formülü, neyse çözümü ve yolu, bu yola girilmeli. Zira görünen o ki rüzgârı affetse de dal kırılmıştır bir kere.