Siyasette Rol Çalmak

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Valiliği tarafından düzenlenen toplantıya sadece İktidar partisi İl başkanının davet edilmesi ve bunun akabinde Vali Erkaya Yırık ve Ak Parti İl başkanı Şerafettin Yıldırım tarafından yaşanan polemiğe DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal da katıldı.

Siyasette Rol Çalmak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kangal yaptığı açıklamada, “Bir şehir için gerçekten önem arz eden böylesine geniş katılımlı bir toplantıya halkın büyük bir kesimini temsil eden, dertlerini bilen ve birebir sorunlara vakıf olan diğer siyasi parti temsilcilerinin katılımını gereksiz gören siyasi anlayışın, vatandaşımız nezdinde gerçekten bir karşılığı kalmamıştır. Çok sesliliğin, farklı düşüncelerin toplumumuza fayda sağlayacağı inancını yitirmiş bir parti, artık ömrünü tamamlamış bir hale gelmiştir. Gelinen aşamada artık iktidar partisi kendisini devletin üstünde gören bir anlayışa bürünerek, Devletin de Milletin de tek sahibi olduğunu zannetmektedir. Ancak şu bilinmelidir ki; bizim Devletimiz hiçbir zaman parti devleti olmamıştır ve olmayacaktır da; yine şu da unutmamalıdır ki, bu aziz Millet sadece söylemler üzerinden sahiplenme görüntüsü veren hamaset siyasetini en yakın zamanda sandığa gömecektir. Devlet hepimizin Devleti, millet hepimizin milletidir”  ifadelerini kullanmış.

Siyasi partileri demokrasinin gereği gören bir anlayış elbette saygı duyulması gereken bir anlayıştır. Çok seslilik demokrasilerde güzeldir ama teknik,  gündemi ve muhatapları belli toplantılarda sadece sohbet ve görüntü vermekten öteye geçmeyen bir durumdur ve bu tür toplantılardan çözüm yerine çözümsüzlük çıkar.

Tüm siyasi parti temsilcilerinin de elbette davet edileceği gündemler olur. Ama valilik, yeni eğitim ve öğretim yılında yetiştirilecek okullar ve eksiklikleri ile ilgili teknik bir toplantı yapıyor.

Okulları yapacak olan kurum Milli Eğitim Bakanlığı, bunun yereldeki temsilcisi ise il özel idaresi ve TOKİ. Yine hayırsever iş insanlarını yapmayı vaat ettiği okullarda da muhatap yine Milli Eğitim ve vaatçi iş insanı.

Bu toplantıya değil muhalefet parti il başkanlarını, cumhur ittifakı ortağı MHP İl  Başkanı da  davet edilmemiş. Çünkü başlayan bir süreç var ve bu süreçte ne MHP’nin ne de diğer siyasi partilerin bir etkisi olması mümkün değil.

Muhatap bakanlıklar, aracılar,  milletvekilleri ve iktidar olması hasebiyle Ak Parti İl Başkanı.

Durum bu iken diğer siyasi parti il başkanlarının “biz niye davet edilmedik”  demesinin çok da mantıklı bir tarafı  yok. Keşke muhalefet Parti il başkanları, deprem ve TOKİ’nin konut yapma sürecinde seslerini, yükseltebilselerdi. Keşke bakanlar geldiklerinde hazırladıkları dosyaları kendilerine verselerdi ve bunu kamuoyuyla paylaşsalardı.

Siyasette muktedir olan ve devlet erkini elinde bulunduran iktidardır ve bunun gücünü şehre yansıtmakla görevlidir. Sorunların da muhatabı iktidardır, çözümsüzlüklerin de muhatabı iktidardır. Bunun olumlu ya da olumsuz karşılığını alacağı yer de sandıktır.

Bu nedenle muhalefet il başkanlarının şehrin sorunlarını daha fazla gündeme getirmesi ve kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor. Öyle ki güçlü bir muhalefet gerçek görevini yaparsa, ilimize faydası olur ve sorunların çözümüne bir katkısı olur.