Yeminimiz Var

Gece saatlerinde Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu.

Yeminimiz Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda; kabinedeki bakanlık sayısı 17'ye yükselirken, iki bakanlığa yeni atamalar da yapıldı.

Atama kararlarıyla, yeni kurulan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık, Ticaret Bakanlığı'na ise Mehmet Muş getirildi. Yeni bakanlar yemin içerek görevlerine başladılar.

Bu değişiklikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tabandan gelen tepkilere duyarsız kalmadığı ortaya çıktı. Özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının tek bir bakanla yönetilemeyecek kadar yorgun  yapısı ve son yıllarda bu bakanlığın özellikle aile tarafında yetersiz kalması ve İstanbul sözleşmesi gibi bir garabeti hükümete ilintilemesi tepkilere yol açmıştı.

Yine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekçan’ın kendisinin de ortak olduğu eşine ait şirketten kendi bakanlığına dezenfektan malzemesi alındığı iddiaları sıkça konuşulmuş ve tepki gösterilmişti.

Umarız yeni bakanlar yeminleri ile birlikte aldıkları görevin hakkını verir ve hükümete yük değil, hükümetin yükünü alır bir performans ortaya koyarlar.