Ömer Enes YILAR

MUHTEŞEM ÜÇLÜ  (ÖNCESİNDE HASİP KAPLAN'A KINAMA)

Ömer Enes YILAR

Bazı insanlar vardır eleştiri yaparlar, siyasi düşüncesi, statüsü, eğitimi önemli değildir, eğri oturur doğru konuşurlar, oturur dinlersin. Bazıları da boş konuşur dinlemezsin. Ama bu ülkede öyle bir kitle var ki akıllarının yerine başka bir şey koymuşlar, konuşurlar dinlemesen bile sinirlenirsin, üzülürsün, elin ayağın titrer. Zaten Hasip Kaplan’ı bilen biliyor da bugün öyle bir açıklama yapmış ki artık densizlikte son nokta nedir diye bizi hayrete düşürdü.

Bu yazıyı ne kadar yumuşatabiliriz bilmiyorum, esasen böyle bir adamın bu satırlarda yeri de yoktur ama sırf Kürt kökenli vatandaşlarımız görsün bu insanların gerçek yüzünü diye mecburen yer veriyoruz.

Hasip Kaplan sen kimsin?

 Eski HDP Şırnak milletvekili, bu kadar. Senin temsil ettiğin kitle bile senden bıkmış, sosyal medyadan sana destek veren trol hesapların (onların da kimin amacına hizmet ettiklerini çok iyi biliyoruz) haricinde seni kim kâle alıyor da sen böyle bir açıklama yapmaya cüret ediyorsun anlamıyorum. 80’li yıllardan kalma kirli siyaset anlayışını da alıp bir kenarda oturman lazım senin.

Beni bu kadar çileden çıkartan açıklamayı da paylaşayım ki baktıkça utansın değil mi?

Hasip Kaplan demiş ki: “Ak Parti ile işbirliği yapan BÜTÜN KÜRTLER haindir.”

Bu kirli ağız, kimin ağzı çok iyi biliyorum. Geçen gün sözde PKK yöneticisinin (ismini anıp burayı kirletemem) açılamaların devamıdır bu açıklama. HDP ile PKK arasındaki bağın ispatıdır bu açıklama. Türkiye’nin, Kuzey Irak’ta hezimete uğrattığı PKK’nın yardım çığlığıdır bu açıklama.

Ben Doğu Anadolu’yu da, Güneydoğu Anadolu’yu da çoğunlukla gezmiş, oradaki insanları dinlemiş, Kürt ve Alevi vatandaşların çoğunlukta olduğu bir mahallede büyümüş, birçok farklı siyasi görüşe sahip insanlarla arkadaşlık etmiş biri olarak biliyorum ki bu açıklamanın hiçbir parti tabanında karşılığı asla yoktur.

Lütfen bu hesabı şikâyet edin, işinizi gücünüzü bırakın Twitter’dan bu hesabın kapatılması için elinizden geleni yapın. Artık Türkiye siyasetinde böyle ayrıştırıcı, kışkırtıcı, nefret dolu söylemlerin yeri yoktur. Aynı zamanda Kaplan’ın bu açıklaması bir grubu hedef alan, halkı kin ve nefrete yönlendiren açıklamalardır. Savcılarımızın bu konuda kısa sürede adım atacağına inancım tamdır.

**************************************

Gereksiz şahsiyetle ilgili içimizi döktüğümüze göre gelelim gündemimize.

Şehrimizin ana gündem maddeleri maalesef iki ana başlık altında toplanıyor. Deprem ve pandemi ile ilgili bütün konuları yakından takip ettiğimizi ve zaman zaman naçizane çözüm önerileri sunduğumuzu zaten biliyorsunuz.

Bu konuda açılan yaraların etkili ve kısa bir sürede çözülmesi için bizim maçlara sağlam bir kadroyla çıkmamız gerekiyor. Tabi ki biz gündemi takip edip kamuoyunu bilgilendireceğiz ve çözüm önerilerimizi sunmaya devam edeceğiz ama bu konularda çözüm mekanizması siyaset ve bürokrasidir.

Sorunların çözümünde ekip çalışması önemli olmakla beraber bu ekiplere liderlik edecek isimlerin ne kadar önemli olacağını düşünmek de çok beyin zorlayan bir mesele değil.

İlimizde siyaset ve bürokrasi arenası eskiye oranla daha fazla işbirliği ve ortaklaşa faaliyetlerle çözüm odaklı bir yapıya bürünmeye başladı ki bu bizi fazlasıyla umutlu ve mutlu olmaya itiyor.

Şimdi hayal gücümü kullanarak korona ve depremin yer aldığı bir rakiple yapacağımız maçları düşünüyorum.

 

MUHTEŞEM ÜÇLÜ

Düşünsenize maça üçlü forvetle çıkıyoruz. Böyle bir kadroyla amacımız sadece galibiyet değil rakibe fark atıp hezimete uğratmak ve dahi gelecek 50 yıl bu maçın konuşulmasını sağlamak. Forvet hattımızda Gakgo Vali Erkaya Yırık, Sürsürülü Şahin Ağabey ve Hoca Fahrettin yer alıyor.

Gakgo Valimiz pandemiyle mücadelede sürekli sahada varlığını hissettiriyor. Pandeminin savunma direncini kırıyor ki bunu da son zamanlarda artırdığımız ataklarla ve ilimizde düşüşe geçen pandeminin seyriyle hissediyoruz. Tabi ki rakip takımın etkili savunmalarından deprem konusunda Valimizden daha agresif bir mücadele benimsemesini de bekliyoruz.

Şahin Ağabey vurduğunu doksana atıyor. Daha dün Abdullahpaşa Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarında belediyenin alacağı rollerin müjdesini vermesi depreme atılan bacak arası bir gol olarak tarihe geçmeye hazır. Yakın zamanda rakip takımın etkili isimlerinden ‘şehir merkezi’ ile ilgili de müjdeler beklemiyor değiliz.

Rektör Hocamız Fahrettin Bey’in firikten attığı iki gol ise muazzamdı. Birinci golün adını Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu, ikinci golün adını ise ‘Harput Yerleşkesi’ olarak tarihimize not ettik bile. Hocamızın ikinci üniversite konusunda yapacağı yeni atakları ise heyecanla bekliyoruz.

Dün kamuoyuna yansıyan ve muhteşem üçlünün yer aldığı bir enstantane ise takımıza olan inancımızı artırdı. Hücumda yakaladığımız bu etkililiği takım çalışmasına bağlıyorum. Bu üçlüye sonradan eklenecek Şerafettin Yıldırım ile hücum hattımızı daha da güçlendirebilecek miyiz acaba diye de düşünüyorum. Ataklara yaptığı katkıları izleyip değerlendireceğiz.

*******************************************

Bu ülkede muhalefet sorunu var diyoruz, herkese inandırıyoruz ancak muhalefet partilerine inandıramıyoruz. Muhalefet Liderleri partilerini diktatörvari bir yaklaşımla yönetiyor diyoruz yine herkes inanıyor ama bu liderler inanmıyor. Biz de lafa değil icraatlarına bakıyoruz, muhalefet edenin partisinden kovulduğunu görüyoruz. Farkında mısınız kim Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiyse gidiyor, İYİ Parti’deki yanlışlıkları söyleyen kim olursa olsun disipline sevk ediliyor. Bunlar iktidara gelirse kendilerini eleştirenlere ne yaparlar acaba, nasıl bir tavır takınırlar hiç merak etmiyorum keza atalarımızın da dediği gibi balık baştan kokar. (Şimdi diyecekler ki Gürsel Erol atılmadı partiden. Partisinin büyük menfaati olmasaydı emin olun ki Gürsel Bey çoktan ihraç edilmişti.

 

Yazarın Diğer Yazıları