Ömer Enes YILAR

İmamoğlu burada, Akşener nerede?

Ömer Enes YILAR

Geçtiğimiz haftalarda ‘Son Uyarı’ başlıklı yazımda önümüzdeki seçimlerde doğu bölgelerinden alınacak oyların ne kadar önemli olduğunu belirtmiştim. Bunu sadece ben değil, birçok siyaset bilimci ve gazeteci söylüyor zaten.

Önemli olan partilerin bu uyarıya ne kadar uyduğu… 

Anlaşılan o ki Elazığ’da tarih yazmak için çabalayan CHP, Gürsel Erol öncülüğünde bu durumu ciddiye alarak adımlarını atmaya başlamış. 

24 Ocak depreminden sonra Elazığ’a yaptığı ziyaretin büyük tartışmalara neden olduğu isim Ekrem İmamoğlu idi. İmamoğlu sadece Elazığ’da değil, İstanbul’da da şehrimizdekine benzer konularda tartışılan bir isim olduğundan asıl önemli olanın ortaya çıkan açığı hangi şekilde kapattığınız, bundan şehrimizin faydasına olan işler nelerdir meselesi. Elazığ’a gelerek buradan Erzurum’a geçen İmamoğlu, bu davranışıyla Elazığlı vatandaşların bir gönül kırıklığı yaşamasına neden olmuştu. 
Cumhur ve Millet ittifaklarının yarışacağı bir seçimde, kritik rol oynayacak bir şehirde, açık veren CHP, bu açığını karşı taraftan gelen bir pas ile skora çevirerek, açığı kapatmış oldu.

Elazığ’a geniş ve kapsamlı bir ziyaret yapan Ekrem İmamoğlu, vatandaşla sohbet ede ede, şehri gezerek, Elazığlılar’ın gönlünü alarak ve bunu bir de okul hediyesi ile taçlandırarak şehrimize vefasını göstermiş oldu. 

Sizi bilmem ama ben bu ekonomik darboğazda, özellikle İstanbul gibi sorunlu bir şehri ve bütçesini yönetmek zorunda olan bir belediye başkanının, ne gerek vardı eleştirilerini göğüsleyerek böyle bir adım atmasını ve şehrimize bir okul kazandırılmasını geçmişteki olayı unutturacak bir tavır olarak görüyorum. 

Şimdi anlamasanız da Ekrem İmamoğlu’nun bu ziyaret ve hediyesinin CHP’ye neler kazandırdığını fazla uzun sürmeden anlamış olacaksınız.
Gelelim İttifakın diğer bir ortağı olan İYİ Parti’ye… 

İYİ Parti, her yönden ülkede ivmesini yukarı doğru arttırmayı başaran ve bu başarıyı kısa bir sürede gerçekleştiren bir parti olarak dikkat çekiyor. İYİ Parti’nin bu başarısının arkasında birçok neden vardır muhakkak ama özellikle Meral Akşener’in şehir şehir, sokak sokak gezerek vatandaşların sorunlarını en yakından dinleyen, onların sorunlarıyla dertlenen ve bu sorunları hem partisinin grup toplantısında hem de mecliste dile getiren tavırları İYİ Parti’ye çok şey kazandırdı.

Ancak Meral Akşener ve çalışma ekibinin gözden kaçırdığı şehir Elazığ oldu. Dedik ya henüz anlamayanlar var ama önümüzdeki seçimlerde Elazığ, ciddi bir belirleyiciliği üstlenmiş olacak. Sadece Elazığ değil, doğu illerinin neredeyse tamamı çok önemli. 

İşte bu yüzdendir ki siyasetin kaderini belirleyecek şehirde İmamoğlu burada, Akşener nerede diyoruz.

Öyle Elazığ’a gelip Tunceli’ye geçmekle olmuyor ne yazık ki Sayın Akşener… Sizin bu tavrınız ve umursamazlığınız emin olun CHP’yi de zor durumda bırakıyor. 

Ben tarafsız bir gazeteci olarak gözlemlerimi yazıyorum, olayı farklı yere çekmeyin. Zaman zaman iktidara da önerilerde bulunuyoruz ancak onlar biz her şeyin iyisini biliriz diyerek öneri de bulunanları art niyetli olmakla suçladıkları için çok da tavsiye vermek gelmiyor içimden. Hem ben son uyarımı da yapmıştım değil mi onlara? 

Ee o zaman Sayın Akşener, benden söylemesi artık Elazığ’a gelip 3 gün kalıp şehri karış karış gezsen de çok etkili olmayacak çünkü süreyi çok aştınız, sizi bekleyen kendi parti üyelerinizi bile cevap veremez hale getirdiniz. 

Bu saatten sonra geldiniz mi İmamoğlu gibi gelmeniz lazım bizden söylemesi. 
 

Yazarın Diğer Yazıları