Ömer Enes YILAR

ERZURUMLU – KEBAN – ORTA HASAR- MECLİS

Ömer Enes YILAR

ERZURUMLU – KEBAN – ORTA HASAR- MECLİS

Sevgili Ters Köşe Okuyucuları, müsaadenizle bugün köşeye bir fıkra ile başlamak istiyorum. Aslında tarzımız değil ama çarnaçar kullanacağız. Önce bir Erzurum fıkrası anlatacağım sonra Keban’ın hastane sorununa ve tahmin ettiğiniz gibi orta hasar sorununa değineceğiz. Son olarak da mecliste son günlerde yaşanan tartışmalara bakış açımızı belirtip sizi hayal gücünüzle baş başa bırakacağım.

“Erzurum’un köylerinden birine Kaymakam bir köprü yaptırır. Ancak köprü biraz alçak olduğu için buradan geçen eşeklerin kulaklarına sürtünür.

Erzurumlu da eline bir bıçak alarak eşeğin kulağının sürtündüğü yerleri oymaya başlar. Tam bu sırada Kaymakam yanına gelir ve niye köprüyü oyduğunu sorar. Erzurumlu, eşeğinin kulakları sürttüğü için bunu yaptığını söyleyince Kaymakam:

-Köprüyü oyacağına eşeğin ayaklarına gelen yeri kazısana…

Erzurumlu şöyle bir bakar:

-Bir de ohumuş adamsan Gaymagam beg, ben diyirem gulahlari… sen diyirsen ayahlari!”

Gelelim Keban meselesine… Hakimiyet’i takip edenler bilirler ki yakın zamanda hem gazetemizden hem Ters Köşe’den Keban’daki hastane sorununu dile getirmiştik. Dün önemli bir gelişme yaşandı ve Keban Belediye Başkanı Sayın Fethiye Atlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Külliye’de ziyaret etti. Atlı, Bu ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı arayarak 5 yataklı olarak yapılması planlanan hastanenin 25 yataklı olarak yapılması için talimat verdiğini söyledi.

Ben aslında Keban’a yapılması düşünülen hastane konusunda çok ümitli değildim. Sizin de eğer Cumhurbaşkanı ile görüşülmeseydi bu konu yetkili bir ağızdan dile getirilmezdi dediğinizi duyar gibiyim.

Gerçekten önemli ve çözülmesi gereken zor bir konunun aslında ne kadar kolay çözüme kavuşacağını Sayın Başkan Fethiye Atlı hepimize gösterdi. Bu örnek beni haklı çıkarıyor ki daha önceleri çok feda sorunların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildiğinde çok kolay bir şekilde çözüleceğini belirtmiştim.

Çözümü imkansız gibi görünen, yasalara takılan, bürokrasinin azizliğine uğrayan ne kadar sorunu varsa bu şehrin; çözüm için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşıldığı takdirde devamının çorap söküğü gibi geleceğini görmüş olduk.

Tam da burada bağlayalım konuyu orta hasara ve gündemde tutmamız gereken bir konuyu daha ekleyelim.

Muhtarlarımıza sesleniyorum hiç vakit kaybetmeden bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin yolunu bulmalılar ve orta hasar sorunu için görüşmeliler. Cumhurbaşkanımızın muhtarlara ne kadar önem verdiğini ve bu sorunun artık Elazığ içinde çözülemeyeceğini biliyoruz. Eğer görüşürseniz Allah rızası için Elazığ’da Yatay Mimari’den 5-10 yıl ödün vermemiz gerektiğini de söyleyin, yeni açılacak imar alanlarında uyalım ama şuan çok zor deyin, sizi kırmaz!

Yine buradan Elazığ’daki tüm oda başkanlarına sesleniyorum Kredilerin ertelenmesi için Elazığ il sınırları içerisinde bir çözüm bulamayacaksınız, sizler de randevu alıp Cumhurbaşkanıyla görüşmelisiniz, şimdiye kadar çok geç bile kaldık. Sizleri de kırmayacağından eminim!

Belli ki pandemi şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’a gelişini uzun bir zaman sonraya erteliyor ya da buraya gelmeyip uzaktan bağlantıyla gerçekleştirecek açılışları. Beklemeyin siz gidin, siz gidin!

****************************

Siyasette bu aralar alışılmışın dışına çıkıyoruz diye düşünüyorum. Yaşanan gelişmeler farklı duygular yaşamamıza neden oluyor. Son dönemde muhalefet milletvekillerinin özellikle ekonomideki sancılı süreci kullanarak iktidar milletvekillerini hatta bakanları bile zor duruma soktuğu konuşmalara şahit oluyoruz. Özellikle bu bütçe görüşmelerini bir futbol maçına benzetseydik forvette ekonomiyi oynatan muhalefetin çok rahat bir maç kazandığını söyleyebilirdik. Allah’tan Süleyman Soylu var da rakip takımı yeri geldiğinde perişan edebiliyor…

*************************************

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, İYİ Parti Milletvekili Ahmet Erozan'ın "Bütçeyi iktisatlı kullanın. Yılın ikinci yarısı alacağız" sözlerine cevap verdi.

Çavuşoğlu, "Hayrola, ne oluyor? Sizde mi Biden'dan umut bekliyorsunuz yoksa? Ülkede seçim yok. Seçim olsa da iktidarın size verilmeyeceğini biliyorsunuz. Yoksa darbe beklentiniz mi var nereden devralacaksınız, kimden devralacaksınız?"

Ben Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu gerçekten başarılı bulan biri olarak son konuşmasını ‘her insan hata yapar’ diyerek hafif bir tabirle karşılamak isterim. Yani muhalefetin ne yapsak bize terörist, darbeci diyorlar sitemlerinin ekmeğine bal sürmüş oldu. Kendisi de özür diledi ama bu kadar sivri zekalı birinin bu kadar klişe bir cevaba imza atması beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı.

Yazarın Diğer Yazıları