Ömer Enes YILAR

Elazığ'da İyi-Kötü Ne Varsa Sebebi Metin Bulut'tur

Ömer Enes YILAR

Sevgili ters köşe okuyucuları, bu başlığı ben değil Ak Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erkan Kandemir attı dersem yanlış olmaz. 

Dün Tunceli 7’inci Olağan Kongresine katılmak üzere Tunceli’ye giden ve kongre sonrası Elazığ’da açıklamalarda bulunan Sayın Kandemir, Elazığ’ın Ak Parti’nin kalesi olduğunu söyledi.
Söylemde hiçbir yanlışlık yok. Herkes tarafından bilinen bir gerçektir ki Elazığ Ak Parti’nin kurulduğu günden bugüne, en büyük desteği veren illerin başında geliyor.

Oy verme durumu/yapılan hizmet şeklinde bir orantı kurmak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama eğer böyle bir matematiksel denklem geçerliliği var ise çevre illere baktığımız vakit Ak Parti’nin hizmet götürme sıralamasında Elazığ’ın ilk sıralarda olduğunu da düşünmüyorum.

Söyle bir nabız yoklandığında herkes tarafından kabul edilmese de Elazığlı vatandaşlar arasında Ak Parti’ye ciddi bir kırgınlık olduğu ve bunun söylemlere yansıdığı görülmekte ama bu söylem oy verme davranışına yansır mı? Bu konuda Elazığ, siyasi uzmanların başını en fazla kaşıdığı şehirlerden biri olduğu için cevap vermek de zor olur.

Peki, bu başlığı benim ya da Sayın Erkan Kandemir’in atmasına neden olan nedir?

Açıklayayım… Sayın Erkan Kandemir, Elazığ’da yaptığı açıklamada “MKYK’da Metin Bey ile birlikte çalışıyoruz. Onun Genel Başkanımıza her fırsatta Elazığ meselelerini nasıl taşıdığına da şahitlik eden bir isim olarak bunları söylüyorum. Aynı şekilde diğer milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanımızın nasıl bir mücadele verdiğine bizzat şahit olan bir kişi olarak söylüyorum” diyor. 

Yani Elazığlı Milletvekilimiz ve Ak Parti MKYK Üyesi Sayın Metin Bulut, Elazığ’ın sorunlarını hem Ak Parti Genel Merkezi’ne hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza taşıyan isim olarak ön plana çıkıyor. Yapılan çalışmalara ve gayrete bakınca Sayın Vekilin, bir sonraki seçimlerde 1. Sıradan aday olacağı da ön plana çıkan öngörülerimden bir tanesi. 

Ayrıca her önemli konuda ilk paylaşımı, ilk açıklamayı, ilk ziyareti, ilk görüntüyü, ilk bilgiyi veren kişi olarak da Sayın Metin Bulut ön plana çıkıyor. 

Meclis’te en çok basın toplantısı düzenleyen, DEVA Partisi’nden, CHP’den ya da herhangi bir muhalefet partisinden Elazığ’la ilgili bir iddia ortaya atılırsa cevaplayan yine Sayın Bulut oluyor.
Bu kadar ön plana çıkınca da bizim onu en ön planda tartışmamız ve yapılanlar ile yapılmayanların sebebi olarak görmemiz yanlış mı olur?

Evet, Ak Parti büyük bir gayretle depremin yaralarını sarmak için Elazığ’da çaba gösterdi ve bunun sonucunda binlerce konut yükseldi, yükselmeye devam ediyor.  Milyonlarca TL nakdi yardım yapıldı, Esnafa faizsiz kredi verildi, çadırlar, konteynerler seferber edildi. Tüm devlet kurumları kurdukları aşevleriyle vatandaşa sıcak yemek ulaştırdı. Gün geldi çocuklar yapılan yardımlarla gün geldi etkinliklerle mutlu edildi. Askerimiz seferber oldu zor gününde vatandaşın eşyasını arabalarla taşıdı, depolarında yer verdi, hala bu eşyalar bu depolarda yeni yerlerine taşınmak için bekliyor. Ezcümle devlet babalığını babalar gibi gösterdi ve tam da bu noktada Sayın Milletvekilimiz Metin Bulut ön palana çıkan isim oldu.

Peki ya yapılmayanlar?
Hala DASK mağduriyeti var mı? Var…
Hala Konteyner kentler var mı? Var…
Yeni konut müjdesi bekleyen (kiracısı, emeklisi, daha önceden hak sahibi olan düşük gelirli vatandaşı) var mı? Var…
Orta hasar sorunu hala var mı? Var…
Yıkılmayı bekleyen binalar var mı? Var…
Yapımına başlanmayan köy evleri var mı? Var…
Köylerimizde evinin yapıldığı yerden razı olmayan, 2 kat yerine 1 katlı evi mecburen kabul eden vatandaşlar var mı? Var…
Yıkılan binalarını yerinde yapıp yasalara takılan ve gerekli maddi kaynağı bulamayıp müjde bekleyen kentsel dönüşüm mağdurları var mı? Var..

Yine özetle birçok sorun var ise birçok sorunu çözen Sayın Milletvekili Metin Bulut’un 2023’e kadar yapması gereken birçok işi var mı? Var…
 

Yorumlar 3
muhammed 13 Şubat 2021 16:03

genel başkana her sorunu iletiyormuş..peki izmir ve giresundaki esnafa 50 bin hibe, elazığlıya ise 50 bin kredi sorununuda iletmişmi..yada giresunspora 25 trilyon elazığspora sıfır tl verildiğinide iletmişmi.kümes kadar 60 metrekare ev sorununu iletmiş mi...söylediğinize göre iletmiş..o zaman yetkililer gereğini yapmamış..16 yıldır akpye oy veren biri olarak söylüyorum..o zaman ilk seçimde gereğini elazığlılar yapacak merak buyurmayınız...sadece bekleyiniz

Gürsel çolak. 11 Şubat 2021 20:18

Güzel bir yazı. Sayın Erkan kandemir Eğer. Metin Bulut a sahip çıkıyorsa. Yanlış yapıyor. Çünkü. Sayın. Bulut. Demeki. Sayın Cumhurbaşkanımıza. Doğruları anlatmamış. Bir köylerle ilgili söylim 80 m2 bir ev tek kat olurmu. Mümkünmü. Köylünün. Çuvalı kureği öteberisini nereye koysun. Önce bunu. Anlatsın. Reisimize. Kanal fırata çıktı ne dedi. Sayın Bulut. Sayın. Murat kurum. Bakanımızla görüştük. Köy evleri iki kat olacak dedi ama köye gelen. Afad muhendizleri tek kat. Yerden. 80 m2 Ben istanbulda yaşıyorum. Sivriceliyim. Akbuğday köyündenim. Köy evlerin Sorunu az çok bildiğim için Götünüşte Elazığ merkezdeki binalar güzel gibi. Ama Sorunlar çok. Beli. Güzel bitmiş evleri. REİSİMİZE gösterdiler Depremin Merkez üstü. Sivrice. Sayın. Cumhurbaşkanımızı. Neden Sivriceye götürmuyorsunuz. İla. Palu kovancılarmı Olsun. Ben bir.Vatandaş olarak. Ak partiliyim. Ama. Elazığın Vekilleri sınıfta kalmıştır. Özelikle Metin Bulut Ancak Şehirdeki. Kurum müdürlerini. Okul müdürlerini. Liyakat ehliyet olmadan atamak Başka işi yok. İnşallah. REİS bunların hiç birisini aday göstermez yoksa iyi şeyler olmaz yeni yüzler Siyasete lazım. Ömer kardeşim sizden Ricamız köylere bir gidin. Bermaza gidin köylülerin dertlerini dinleyiniz. Benimde Köydede evim ağır hasarlı 320 kargir ev tapuda yazıyor gelen muhendizler yerin ufak Burda olmaz yahu kardeşim.bu ev. Babamların 70 yıl önce yapılmış iki kat ev sen 80 m2 ev yapacaksın ve birde önü böyle olacak gibi. Ben vaz geçtim kendimiz yapacağız

Nisa yıldırım 11 Şubat 2021 17:33

Son zamanların en dürüst gazetecilerinden birisiniz bu yolunuzdan hiç ayrılmayın.. yazıya gelince gazetecinin işi toplumun yaralarıni goz onune sermektir ve siz bunu çok iyi beceriyorsunuz.

Yazarın Diğer Yazıları