Ömer Enes YILAR

Dinleyin Ağalar!

Ömer Enes YILAR

İçinizden geleni korkmadan, susmadan, çekinmeden ve çıkarlarınızla örülü duvarları yıkarak söyleyebiliyorsanız ne mutlu size…

Ama günümüzde bu tarz insanların sayısı azalıyor. Kelimeler, çıkarlar için örülecek duvarların tuğlası olmuş. Samimiyet, cesaret, hakkaniyet gibi kavramlar ise artık insanoğlu ile bağdaştırılamıyor ne yazık ki… 

Mesleklerimiz, statümüz, akrabalarımız, arkadaşlarımız yani bizi biz yapan değerler, insani varlıklarımız olmaktan çıkarak, çıkarlarımıza yürüyeceğimiz basamaklar haline gelmiş.

Bu konuyu yazmam, beyhude bir çaba, iki çift güzel sözden ibaret değil. Ben bu yukarıdaki konularla ilgili hep kendi iç mukayesesini yapan, hani diyorum ya gençliğinin son virajında bir bireyim. 

Hayattaki en büyük korkularım, elde edeceğim başarı, statü vb. durumların karakterimde meydana getirebileceği olumsuz değişiklikler ve mesleğimin etik değerlerini hiçe sayarak bunu şahsi çıkarlarıma alet edebilmeme yöneltecek durumlardır.

Benim kendime sözüm var, o yüzden belki de ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim Elazığlı Gazeteci mesleğini yaparken beni rahatlıkla takip edebilirsiniz.

Beni hiçbir zaman ihale peşinde koşarken göremeyeceksiniz. Ya da bu mesleği sürdürürken tanıştığım, samimi olduğum hiçbir -işçözen- ile bu mesleği kullanıp fayda sağladığımı duyamayacaksınız.

Bu satırlarda belki lüks kulis bilgilerini de hiçbir zaman bulamayacaksınız ama günlük yaşam içerisinde vatandaşların taleplerini, beklentilerini, en uçtaki sorunları yani halk için gazeteciliği her zaman bulabileceksiniz.

İşte bu yüzdendir ki karşımızda olacaklar hiçbir zaman bana karşı üstünlük sağlayamayacak, ben konuştum mu onlar susacak ve bizi takip etmeye devam edecekler.

 Bu şehrin menfaati uğruna, Elazığ’ın hak ettiği gibi ekonomisi örnek, bölgesinde en fazla turist ağırlayan, önemli bir lojistik merkez, en kurak toprakları sulanmış bir tarım cenneti haline geldiğini görene kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğim.

Ve bunlar gerçekleşene kadar karşımıza kim çıkarsa çıksın, kötü olan olmayı da göze alarak doğruları söylemeye, sormaya, yazmaya devam edeceğim.

Kendi kabiliyeti ve cesareti olmadan başkalarının üzerinden yaşayanlara karşı durmaya devam edeceğim.
 

Yazarın Diğer Yazıları