Ömer Enes YILAR

AK Parti Elazığ Eğitim Kampına Damga Vuran Anlar

Ömer Enes YILAR

Sevgili Ters Köşe Okuyucuları, Elazığ'ın en çok tıklanan haber sitesinden biri olan elazighakimiyethaber.com'un daha fazla geliştirilmesi adına verdiğimiz mücadele nedeniyle uzun bir süredir buluşamıyorduk. Bu yoğunluk arasında tekrar buluşmamıza vesile olan bazı gelişmeler yaşandı.

Bunları sizlere aktarıp tekrar odak noktama geri döneceğim. Geçtiğimiz gün Ak Parti İl Başkanı Sayın Şerafettin Yıldırım'ın girişimleri ile artık geleneksel hale gelen eğitim kampının üçüncüsüne bizzat katılım sağladım.

Bu kamp Ak Parti'nin hem kendi içinde birleşmesi hem de buradan doğan enerjinin sahaya yansıması açısından oldukça önemli bir çalışma olarak elbette ki takdiri hak ediyor. Konunun bu yönüne ilişkin bir değerlendirme gazetemizin Hakimiyet'e Göre köşesinde bugün yayımlandı.

Ancak eğitim kampına damga vuran bazı anlar vardı. Bunları da buradan belirtmek istedim. 

İlk olarak Elazığ siyasetinde yeni bir isim olan Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın konuşmasından bahsecedeğiz.


Sayın Nazırlı, mikrofonu eline alıp 2023 seçimlerinde elde edilen başarıyla ilgili konuştuktan sonra bu başarının da vermiş olduğu mutluluk ve heyecanla bir anda 2024 yılında yapılacak yerel seçimler hakkında konuşmya başladı. Buraya kadar gayet normal ancak Nazırlı, biraz sonra kuracağı cümlelerin de ortaya koyduğu gibi Elazğ siyasetini, siyasetçilerini çok iyi bilmediğinden ve bazı katılımcıların iç dünyasını çok fazla anlamlandırmadığından dolayı yerel seçimlerde Şahin Şerifoğullarını yeniden seçtireceklerini yüksek bir sesle dile getirdi. Bununla da kalmadı gençlik kollarına ve kadın kollarına da seslenerek söz istedi.

Sayın Vekilimiz Nazırlı'nın bu coşkulu konuşmasından sonra sahneye Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı da çıkarak verdikleri sözleri kayda geçirdiler.

Ben bu konuyla ilgili yorumu okuyucularımıza bırakarak, tek bir şey söylemek istiyorum, küskünlerin barışması için oluşturulan bir ortamda yeni küskünler oluşturmak elbette ki siyaseti bilmemekten geçiyor.

Biraz etrafı gezip dolaştıktan sonra bazı teşkilat mensuplarının, il genel meclis üyelerinin, mahalle başkanlarının Şahin Şerifoğulları'nı çok sevip desteklemekle birlikte böyle bir konuşmaya hiç gerek olmadığı yönündeki yorumlarını duymak da zor olmadı.

Diğer bir durum ise yine Sayın Nazırlı'nın "bir hatayı değiştireceğiz, iletişimimizi" diye bir eleştiride bulunmasıydı. Sayın vekilimiz her ortamda olduğu gibi burada da bir iletişim sorunundan bahsediyor ve "yapmadıklarımızı değil, yaptıklarımızı anlatarak seçimi kazanacağız" diye yüksek sesli bir açıklamada daha bulunuyordu.

Sayın Nazırlı'nın bu konuşmasından, Şahin Şerifoğulları'nın seçim sürecinde ortaya koyduğu başarının farkında olmadığını, arkasında sadece Elazığ'da değil Türkiye'de nadir siyasi tecrübeye sahip isimler bulunduğunu bilmediğini ve bu ekibin başkanlık döneminde sosyal medyayı en etkili kullanan iller arasında ilk sıralara adını yazıdırdığını hatırlamadığını anlamış oluyoruz.

Evet, bir de gençlik kollarının ekonominin bu kadar sıkıntılı olduğu süreçte yaptığı açıklama, yaşanan protokol krizleri ve pamuk ipliğine bağlı bazı süreçlerden de bahsetmek gerekiyor ancak bu kamp bize ilerleyen günlerde bu konuda konuşulacak çok konu olacağı sinyalini verdiği için süreci zamana yayıyoruz.

Yakında görüşmek üzere, hepinize sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları