Ömer Enes YILAR

Ak Parti algı yönetemiyor

Ömer Enes YILAR

Şöyle başlamalıyız; 

Dünya yanıyor biz i…nelerle uğraşıyoruz. Hazır Amerika’da böyle i…ne sevici yöneticiler varken bizdekilere vize versinler, yol paralarını biz aramızda toplarız.


Merhaba Sevgili Ters Köşe Okuyucuları,


Bugün yine kafama takılan bazı düşünceleri sizlerle birlikte çözmeye çalışacağım.


Ak Parti algıda ne durumda?


Durum çok vahim. Hem Elazığ’da hem Türkiye’de hem de dünyada sıralamaya tabi tutulsa en alt sıralarda yer alır diye düşünüyorum. 


Hizmetse hizmet, projeyse proje neyi eksik ki bu partinin oyları düşüyormuş gibi bir algı tüm topluma mal olmuş.


Ekonomiden bahsedeceksiniz biliyorum ama şunu da sorun kendinize: Dolar ne zaman yükselmeye başladı?


17-25 Aralık…
Gezi olayları…
15 Temmuz Hain Darbe girişimi?
Hendek meselesi?
Papaz kılıklı ajan?


Belki bir şeyler çağrıştırmıştır sizlere.


Algı demiştik…. Başarısızlık aşağıdaki fotoğraflarla daha net anlaşılacaktır diye düşünüyorum. 3 hanımefendi ve bu fotoğraflarla anlatılmak istenen mesajın anlatılabilmesi…

 


1 No’lu fotoğraf 15 Temmuz gecesi çekildi. Hayatını hiçe sayarak tanklara siper olan ablamızı herkes tanıyor muhakkak ama biz bu fotoğrafı dünyanın yüzüne çarpabildik mi? 
2 No’lu fotoğraf kırmızılı abla… 
3 No’lu Fotoğraf Boğaziçi olaylarında ‘başörtüm açıldı, takmama izin vermediler’ diyen ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün emojili paylaşımla yalanını ortaya çıkardığı ablamız.


Sayın Mahir Ünal, Sayın Fahrettin Altun, bir soru sormak istiyorum size, 2. ve 3. Fotoğraftakiler kadar başarılı bir algı yönetimi tüm dünya nezdinde uygulanabildi mi?
15 Temmuz Şehidimiz Erol Olçok’u tam da burada saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.


Ben hem Cumhurbaşkanlığı’nda hem de Ak Parti’de Halkla İlişkiler, Medya ve Reklamcılık konularında büyük değişimler yaşanması gerektiğine inanıyorum.


Durum Elazığ’da da aynı. Deprem sonrası devlet baba Elazığlı bürokratlardan bile önce Elazığ’a ulaştı. Binlerce konutun yapımına anında başlandı. Yaraların sarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gereken her şeyin yapılması talimatını verdi. Ama… Giresun’a verilen 50 bin TL’lik hibe bile doğru düzgün anlatılamadı vatandaşa… Hala durumun tam olarak ne olduğunu bilmeyen büyük bir çoğunluk var. 


Özet olarak anahtar kelimeler bırakalım: algı yönetimi, dijital dünya, sosyal medya, medya, veri çağı


Bu arada sevgili depremzede kardeşlerim, ağabeylerim, ablalarım, büyüklerim, küçüklerim, çözülemeyen sorunlar da muhakkak var ancak konumuz gereği biz şu anda yapılanları konuştuk. Bana darılmayın.
 

Yazarın Diğer Yazıları