Mehmet DUMAN

Ters Köşe Olduk

Mehmet DUMAN

      Geçtiğimiz hafta sonu kendi evinde oynadığı maçta Konya 1922 takımına mağlup Elazığspor hafta içerisinde İstanbul deplasmanın da Şile Yıldız spora konuk oldu. Maça kendi saha ve seyircisi önünde oynarcasına avantajlı başlayan Elazığspor’umuz gol bulup öne geçmesine rağmen aynı dakikalarda rakibin kalemizde bulduğu gole engel olamayarak sahadan bir puanla ayrıldı.

      Şile Yıldızspor maçını izlerken Elazığspor’un kendi alanından çıkışları dikkat çekerken, yerden ve tek toplarla pas yaparak rakip kaleye gitme arzusunda hiç kuşkusuz takımın başına yeni geçen Cüneyt Biçer’in küçük dokuşlarıyla olduğunu söyleyebilirim.  Takımın kazandığı toplar tipik bir beraberlik takımı olan Şile takımının dirençli defans yapısından geri dönünce rakip kalede birkaç pozisyon dışında üretkenlik sağlayamadığımızı belirtebilirim.

      Durum böyle olunca Şile takımının Elazığspor karşısındaki yaş ortalamasının vereceği dinamiklik maçın ikinci yarısında işimizin zor olacağını adeta haykırır gibiydi. Dolayısıyla maçın ilk yarısında beklediğimiz golleri bulmakta sıkıntı yaşarken rakibin kelemizde pozisyon üretmesine de fazla fırsat vermedik.

     İlk yarısı iki takım adına gol bulma sıkıntısıyla tamamlanırken ikinci yarıda işimizin çok zor olacağını az çok tahmin edebiliyorduk. Saha zemininin çok kötü olması Elazığspor’a fazla bir zorluk yaşatmazken daha önce oynadığımız maçların özellikle ikinci yarılarında ve uzatmalarında rakip takımlara verdiğimiz pozisyonlar ve goller aklımızı kemirmeye başladı.

      Tam yanıldık derken yine ters köşe olduk. Elazığspor’un bulduğu gol gelecek maçlar için bizi umuda sevk ediyor derken hastalığımız nükseder oldu.  Aynı dakikalarda defans zafiyetimizden dolayı rakibin altı pas içerisinde bulduğu gol bizi ters köşe yaptı.

      Hatta kalecimiz Hakan’ın rakibin gol diye sevineceği bir topu kornere çelmesi bu maçtan boynu bükük ayrılmamıza engel olurken bir puanın buruk mutluluğuyla İstanbul’dan döndüğümüzü söyleyebilirim.

      Bir maçı daha geride bırakırken gözlerimiz hafta sonu kendi evimizde oynayacağımız Hacettepe maçına çevrildi. 19 puanlı konuk takım ligde 9. Sırada bulunurken 15. puanla sıralamada 13. Sırada bulunmamız bu maçın önemini apaçık ortaya koyarken biz bunun adına futbol tabiriyle altı puanlık maç diyoruz.

      Baktığımızda olası bir Hacettepe galibiyeti orta ve üst sıralarla olan puan farkının açılmasına sebep olurken, Elazığspor’un kendi saha ve seyircisi önünde alacağı üç puan hiç kuşkusuz aradaki makası kapatmakla kalmayıp aynı zamanda moral motivasyon olarak takıma büyük avantajlar sağlayacaktır.

     Bir sonraki hafta ise,  hafta içerisinde lig lideri Mersin İdman Yurdu takımını mağlup eden ligin iddialı takımlarından Karaköprü Belediye takımına konuk olacağımızı hatırlatarak istiyorum. 

      Bu bilgilerle hafta sonu oynayacağımız Hacettepe maçında taraftarların takıma sahip çıkma ve yeni başlangıçlar adına destek olmalarını beklerken, Elazığspor’unda kendine gelme ve toparlanma zamanının geçmekte olduğunu söylemek istiyorum.

 Esen kalın.

Yazarın Diğer Yazıları