Mehmet DUMAN

Gün Devam Ediyor

Mehmet DUMAN

      Sevgili dostlar geçen hafta aranızda olamadım. Aslında çok düşündüm, çok bekledim Elazığspor’un kurtuluşunu zafer ilan edenler için. Ağlanacak halimize gözyaşlarımız kurudu diye mi kutlama yapıyoruz, borçlarımızı bir kalemde tükettiğimize mi kutlama yapıyoruz bilemiyorum.

      Sevinmeyi beceremiyoruz, kurtuluş mücadelesinde cepheye yürünecek yolu bile bulamıyoruz. Paylaşımcı değiliz, hep bana Rabbena demekte üstümüze yok.

      Ben başardım, ben yaptım, ben savaştım, diyerek sadece üçüncü ligde kaldığımıza sevinip beklenti içerisinde olanlara şunları söylemek istiyorum.  Eğer ortada bir başarı varsa, biz üzerimize düşen oranda ayırım yapmaksızın, aşçısından şoförüne, malzemecisinden masörüne, futbolcudan teknik heyete, yönetim kuruluna, kulüp çalışanlarına kadar kim varsa bu işte emeği geçen, herkesi bu çemberin içerisinde görüp bir bütün olarak tebrik etmesini çok iyi biliyoruz. Sadece şuna ayrı bir parantez ihtiyacı olduğunu hissederek birkaç cümle yazacak olursam, herkesin çok iyi bildiği gerçeğin, Şahin başkanın gecesini gündüzüne katarak verdiği mücadelenin getirisiyle takdiri ve teşekkürü hak edenlerin başında yer almasıdır.

      Parantezin ikinci kısmında ise şunu tekrar belirtmekte fayda var diyerek, Elazığspor siyaset üstü bir makamdır, bu makamda parti ve şahıs ayırımı yapılamaz, çünkü Elazığspor şahısların değil Elazığ’ ın takımıdır. Başkanlar geçici Elazığspor kalıcıdır.

      Bunun için Elazığspor başkanlığı kıymetli bir makamdır, teraziyi iyi ayarlamak, sağlam zemine oturtup üzerindeki kitabı iyi okumak gerekir diyorum. Geçen hafta yazmayı düşündüğüm yazımdan dolayı Elazığspor başkanı Serkan kardeşim alınganlık gösterip üzülmüşse eğer şunu bilmesini isterim ki, kendi adıma en çok üzerine titrediğim ve korktuğum insanların kalbini kırmaktır, kırılan bir kalpten daha çok benim kalbim ağrır, ben üzülürüm.

      Fakat şunun açıkça ve tekrar bilinmesini isterim ki Elazığspor bu şehrin takımıdır, benim senin veya bir başkasının tapulu malı değildir. Onun için desteğin nereden geldiğini ve nasıl geldiğini iyi etüt etmeli, desteği verenlerin bu şehre borçlarının olduğu unutulmamalıdır.

      Ayrıca bizim için, sen Elazığsporun neresindesin diyenler içinde şunu belirtmekte fayda görüyorum bir kez daha, ben uzun yıllar Elazığspor genel kurul üyesi olmamla birlikte, yine uzun yıllar Elazığ’da futbolculuğumun yanı sıra futbol il disiplin kurulu üyeliği, saha komiserleri derneği üyeliği, TÜFAD üyeliği, Hankendispor yönetim kurulu üyeliği, Amatör futbolcular derneği ikinci başkanlığı ve federasyon yönetim kurulu üyeliği, Elazığ Anadolu spor gazetecileri derneği şube başkanlığı ve Anadolu gazeteciler federasyonu genel merkez yönetim kurulu üyeliği, Elazığ gazeteciler ve yazarlar cemiyeti kuruculuğu ve ikinci başkanlığı, Gazeteniz Hakimiyet köşe yazarlığı, Onuncu köy gazetesi genel yayın yönetmenliği, Türk Dünyası gazeteciler federasyonu üst kurul üyeliği, internet gazeteciler federasyonu üst kurul üyeliği ve daha niceleri.

      Ayrıca ben öyle sine çok Elazığsporlu yum ki, yeğenlerimden birisini bu yolda kaybettim, Uluslararası spor zirvesinde emeği geçenler arasına Elazığspor bayrağını astırıp adını yazdırdığımda tüm Dünya izledi.   

      Kısaca kimse bizim bu işin neresinde olduğumuzu sorgulamaya kalkmasın diyerek, bundan sonrası için günün devam ettiğini, gün kararmadan önümüze dikkatli bakıp emin adımlarla yürümemiz gerektiğini belirtmekte fayda görüyorum.

      Gün erken bitiyor, hava erken kararıyor, karanlık çökmeden işimizi yarına bırakmadan çözülmesi gereken bir dağın karşımızda durduğunu görmemiz gerektiğini belirterek, buyurun direksiyon sizde diyorum.

Yazarın Diğer Yazıları