Mehmet DUMAN

Çıkmaz Bir Yol

Mehmet DUMAN

Son günlerin ele avuca sığmaz sıkıntısı öğrenci yurtları. Yazılanlara ve söylenenler kulak tıkamak kabul edilebilecek durum olmadığına göre birilerinin el atması gerekir demek kadarda mantıklı bir yolun olmadığını düşünüyorum. Özellikle büyük şehirlerde park ve bahçelerde geceyi geçiren öğrencileri görüp, yakın çevrede de çocuğuna yer bulmakta sıkıntı yaşayan ailelere tanık olunca teknoloji çağında bu kadar çıkmazlığa pes dememek elde değil doğrusu. Zamlar, fahiş fiyat artışları, önlenemez soygunculuk, israf kendine göre yol almakta sınır tanımazken, devlet babanın koruyuculuğunu bulmada ve görmede sıkıntı çekiyoruz.

Uyuşturucu, silahlanma, gasp, hırsızlık, cinnet, boşanma, trafik terörü, zamlar, işsizlik bu yolun dikenlerini oluştururken çözüm konusunda hiçbir gül tohumunun da ekilmediğini ya da çürümeye terk edildiğini görüyoruz. Resmi kurumlara ara sıra takılıyorum, gördüğüm sıkıntıları yazmaya kalksam inanın sayfalar dolusu roman olur. İş bilmeyen, kendini geliştiremeyen, kanunları incelemeyen, bulunduğu makamda neler yapması gerektiğinden haberi ve bilgisi olmayanlardan tutunda müdürü olduğu kurumda çalışan memurun nerelerde olduğunu, neler yaptığını, vatandaşla muhatap şekline kadar vurdumduymazlık ve çığırından çıkmış bir yapı. Bu konuda bir parantez de Elazığ belediyesine açmak istiyorum, Şahin başkanın bu konuda haberinin olmadığına inanarak, 25.08.2021 tarihinde resmi olarak ilettiğim randevu talebime aradan geçen bir aylık sürede cevap verilmediğidir. Bulunduğum pozisyonları bir kenara bırakıp vatandaş olarak almaya çalıştığım randevuda bu kadar sıkıntı yaşanabiliyorsa vay halimize diyerek tarafıma karşı bir sıkıntı varsa yüzüme karşı söylenmesini tercih ederim. Geçenlerde Cumhurbaşkanlığının resmi kurumlarda kullanılan taşıtların tasarruf genelgesini okuyordum. Genelgede hiçbir şekilde yeni araç alınamayacağını, fazla araçların ve ömrünü tamamlamışların elden çıkartılması konusunda satışının yapılması için gerekenin yapılmasını yazıyordu. Sadece yazık diyorum, bazı kurumlarda müdürlerin kullandığı araçların fiyatını araştırıyorum iki milyon lira, eski parayla iki trilyon. Hadi geçtim ondan, bu genelge kiralık araç için kapıları sonuna kadar açıp birilerinin tavan yapmasına yol açmayacak mı sizce?

Konuşun bakalım kim haklı, kul hakkından, israftan. Gönlümden geçenleri bir bilseniz demiş ozan, bende gönlüme ara sıra takıldığımda neler söylüyor neler. Özellikle belediyelerin ticaret yapmalarını istediğimi söylemek istiyorum. Sadece vergiler, kullanılan krediler ve hükümetin desteğiyle, açma ruhsatları ve reklam gelirleriyle, ayrıca bir dünya götüreniyle bu çarkın dönmeyeceği ayyuka çıkmışken belediyeler kendi ayakları üzerinde dursun istiyorum. Yurtlar yapılıp çalıştırılsın, üretim kooperatifleri kurulsun, tanzim satış mağazaları açılsın, halk ekmek fabrikası kurulsun istiyorum, buradaki amaç vatandaşa hizmetse hem vatandaş kazansın hem de belediye kazansın istiyorum. Oturup izlemekle, işçi bulma kurumunun görevini yapmakla, peşkeş çekmekle bu veballer eksilmez artar diyorum.

Tüm dostlarımı Allah’a emanet ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları