Mehmet DUMAN

Bayramlarımız

Mehmet DUMAN

Mübarek Ramazan ayı, 23 Nisan çocuklarımızın bayramı, Kadir gecemiz, Ramazan bayramımız, 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı ve ardından kurban bayramı. Dini bayramlarımız ve milli bayramlarımız. Ne kadar şükür etsek azdır.

Allah’ım öylesine kadir, kıymet dolu gün ve geceleri bir arada sunmuş ki bize ne kadar övünsek azdır. Ramazan ayımızın bitmesine sayılı günler kala çarşı pazarda oluşan heyecan, koşuşturma evlerdeki temizliğe kadar kendini hissettirirken, geçtiğimiz hafta sonu çocuklarımıza ortak olarak 23 Nisan çocuk bayramımızı kutladık hep birlikte. 

Mübarek Kadir gecemizin feyz ve bereketini tüm sıcaklığıyla hafta içerisinde dualarımızla geride bırakırken, hafta sonuna doğru gelecek senesini sabırsızlıkla bekleyeceğimiz Ramazan ayını uğurlayıp, çocuklarımızın bayramlarına dini bayramlarımızdan olan diğer bir adı da şeker bayramı olan bayramı kutlayarak hep birlikte bu tada ortak olacağız İnşallah...

Geleceğimiz olan çocuklarımız her şeyin en güzeline layık derken Atatürk’ün onlar için,  "Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor. Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak!" sözleriyle gençlere olan güvenini boşa çıkarmayacak gençlerimizin 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı sıradaki yerini alıyor.

 Ayrıca Atamızın, "Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum. Buna gerçekten sevinmekteyim. Fakat beraber yaşadığımız sürece benim hedefime yürümenizi hepinizden istemek, geçerli bir hakkım olarak tanınmalıdır." Diyerek, gençlere ülkenin birlik beraberlik yolunda atacağı adımları bir nevi miras olarak bırakırken bu esere sahip çıkılması gerektiğini öğütlüyor.

Ey büyük Allah’ım sana inandık, sana sığındık. Kudretinden sual olunmaz. Her şey kullarım için derken verdiklerine ne kadar şükür etsek azdır diyerek,  9-12 Temmuz arası kutlayacağımız kurban bayramını başlıyoruz beklemeye.

Zenginin yoksulu, yetimi, öksüzü görüp gözetlediği, sevip sevindirdiği, düşenin elinden tutulan bu aylarda, içinde bulunduğumuz sıkıntıların bir an evvel giderilmesi noktasında ellerin semaya açılıp duaların İnşallah kabul göreceği fırsatlar bütünü elimizde değil midir?

Sözün özü olarak, sıkıntılarımızda en büyük gücümüz olan Dualarımızı birbirimizin üzerinden eksik etmeden yerine getirirsek inanıyorum ki yarınlarımız olan çocuklarımıza daha güzel bir geleceği hep birlikte miras bırakıp,  arkamızdan yapılacak dualarda nasibimize düşeni hep birlikte alırız.

Mübarek Ramazan bayramımızın hayırlara vesile olması dileğimle, Allah’a emanet olun.
 

Yazarın Diğer Yazıları