Erkan BAY

BAŞARI İLE GELEN ÖDÜL

Erkan BAY

Belediyelerin başarıları,  hayata geçirdikleri projeler ve bunların karşılığı aldıkları ödüllerle değerlendirilir. Eğer siz hizmetlerinizle bir yerlerin dikkatini çekebiliyor ve bundan dolayı ödüllendiriliyorsanız başarılı bir yönetim ortaya koymuşsunuz demektir.

1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla ülkede yeni bir çığır açıldı. Halk kendini daha değerli hissetti. Belediyecilik algısı rant kapısından hizmet kapısına döndü.

Susuzluk, çöp dağları, haksızlık, rüşvet, iltimas ve daha bir yığın usulsüzlükler…. O tarihten bugüne ülkenin ve halkın yüzü belediyelerin hizmetleri ile parlıyor. İnsanlar şehirlerinden utanmıyor aksine gurur duyuyor. 

 Ak Parti’nin ülke çapında 1533 belediyesi var. Bu belediyeler şüphesiz birbirinden güzel ve önemli hizmetlere imza atıyorlar. Hayatın her aşamasına etki eden ve insana değer çok güzel projeleri hayata geçiriyorlar. Bunlarla ilgili zaman zaman da ödüllere layık görülüyorlar.

Elazığ Belediyesi de 2014 yılından beri birçok önemli hizmeti hayata geçirdi. Geçmişteki belediye başkanlarına göre oldukça sayıda projeye imza attı. Tarafsız bir gözle bakıldığında şehrin herhangi bir mahallesinde ya da köşesinde gözünüze mutlaka yeni bir hizmet ve yeni bir güzellik gözünüze çarpacaktır.

Başkan Mücahit Yanılmaz’ın hayata geçirdiği Fethi Sekin Mesire alanı bile tek başına bir devrim ve cesaret örneğidir. Yılların bakımsızlığı ve ilgisizliğine ilgisiz kalmayan Yanılmaz, şehrin gözbebeği olan bir mekan oluşturmuş ve yine buranın adını yine şehidimiz ve gözbebeğimiz olan Şehit Fethi Sekin’in adını vermişti.

Hayvan hastanesi, Kültürpark, çöpten enerji üretim tesisleri, Şorşor Deresi, altgeçitler bile yıllarca hayata geçirilemeyen hizmetlerdendi. Yeni bulvarlar, altyapı çalışmaları

Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekir sözü tam da Başkan Yanılmaz’ı anlatıyor. Şantiyecilikten gelen mühendis kimliği belediyecilik hizmetlerine de yansımış ve şehir baştanbaşa şantiyeye dönmüştü.

Çalışmalar belki bizleri zaman zaman rahatsız etti, çalışmalardan dolayı güzergâhlarımız biraz uzadı, zaman zaman toza toprağa muhatap kılındık ama bunlar sadece bizler içindi ve bizim geleceğimiz içindi.

Başkan Yanılmaz, belki bu günlerde çalışmamaktan değil çok çalışmaktan dolayı haksızca bir eleştiri alıyor. Şikâyetler çok çalışma üzerine bina ediliyor. Ama olsun… Projeler tamamlanınca nasıl bir güzellik ortaya çıkacak hep birlikte göreceğiz. Çaydaçıra Kavşağı tartışmasını hatırlayınız. Neler söylenmemişti ki… Ama o eleştiri yapanların şimdilerde esamisi okunmuyor. Ve bu projenin ne kadar gerekli olduğu bir kez daha anlaşılıyor.

Başkan Yanılmaz’ın başarıları ve projeleri bir kez daha tescillendi. 1533 Ak Partili belediye arasında ilk üçe giren il belediyesi olmak az bir başarı değil.  Ak Partili tüm belediyelerin yarıştığı projelerde ilk üçe girmek önemli bir başarı hikâyesi. Ve bu başarı Cumhurbaşkanımız tarafından da ödüllendirildi.

Bu başarı Başkan Yanılmaz kadar tüm şehrin de gururudur. Ve bu gurur hepimizin de ortak sevinci ve başarısıdır. Teşekkürler ve tebrikler Sayın Başkan. Biz sizleri alkışlıyor ve başarılarınızın devamını diliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları