Faruk YILDIZ

MADEN İLÇEMİZDE ONSEKİZ YILDIR ASFALTLANMAYI BEKLEYEN KÖY YOLLARI VAR

Faruk YILDIZ

İl Valimiz Sayın Çetin Oktay KALDIRIM Bey görev yaptığı süre zarfında her zaman şehrimizin ve insanımızın menfaatine olan hizmetlerin gelmesine çaba harcadı ve harcamaya devam ediyor.

Özellikle Elazığ’ımızın tanıtımı için ilimizde var olan maddi ve manevi bütün potansiyelleri ortaya çıkarıp bunları harekete geçirme çabası takdire şayan.

Sahip olduğumuz ancak farkında olamadığımız onlarca tarihi ve doğal güzelliklerimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtma gayreti şehrimizin insanını oldukça memnun etmektedir.

Sayın Valimizin öncülüğünde yapılan bu tanıtımlar şehrimizin tanıtımının ötesinde ekonomisine önemli ölçüde katkılar sağlamaktadır. Bu tanıtımlar kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede şehrimize önemli dış yatırımların gelmesine öncülük edecektir diye düşünüyorum.

Bir şehir tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılabilir. Tarihi ve doğal potansiyeli ortaya çıkarılan bir şehir her yönüyle gelişir ve bir çekim alanı oluşturur.

Elazığ’ımız da tarihi ve doğal potansiyeli açısından oldukça zengin bir şehir. Harput, Gölcük (Hazar Gölü), Palu, Maden, Sivrice, Keban, Baskil, Arıcak, Alacakaya, Karakoçan, Kovancılar, Ağın, Gezin, Bermaz Ovası gibi yerleşim yerlerimiz hem tarih hem de tabiat açısından oldukça zengin potansiyellere sahipler.

Özellikle dağ sporları açısından çok geniş alanlarımız var.

Ancak bu dağ sporlarını yapmak için yeterli ve kaliteli ulaşım ağlarına sahip olmayan yerlerimiz de oldukça fazla.

Daha açık bir ifadeyle uzun yıllardır henüz yolları asfalt yapılmamış köylerimiz mevcut. Bu hususta ilçelerimizi temsil eden il genel meclis üyelerimizin yeterli bilgileri var zaten. Ancak nedense kişisel siyasi bakış açıları yüzünden bu köylerimize asfalt yol yapma talebi ne yazık ki iki binli yıllardan önce olduğu gibi siyasi anlayışlarla ötelenmeye çalışıldığını üzülerek izliyoruz.

Göreve gelir gelmez kendi köy yollarını asfaltlayıp her yıl bakımını yapıp ve köyünün içine parke döşeyen, çocuk parkları, köy çeşmeleri ve köy evi yapan bazı(!) il genel meclisi üyelerimizin oylarını aldıkları gariban köylü vatandaşın köyünün yollarını da asfalt yapma gibi bir sorumluluklarının olduğunu hatırlatmaları gerekmiyor mu?

Seçilmişler vatandaşa eşit mesafede durmazlarsa elbette ki hizmet noktasında da adil olamazlar.

Gazi Mustafa Kemal;  “KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR” demişti.

Nerede efendilik?

Köylüyü köleliğe mahkûm etmek, devletin imkânlarını sunarken adil davranmamak köylüyü milletin efendisi yapar mı?

Bu milletin efendileri ilimizin tanıtımı için büyük çaba sarf eden Sayın Valimizden köy yollarının asfaltlanmasını ve sonrasında bu asfaltlanan yollarla köylerimizdeki saklı güzelliklerin yine Sayın Valimiz tarafından tanıtılmasını arzu ediyorlar.

Örneğin 38 köyü olan Maden İlçemizin Çayırköy, Topaluşağı köyü grup yolu, Zuğur Evleri yolu 18 yıldır iktidarda olan Ak Parti döneminde asfalt yol hizmetini alamamış.

Bu köylerimizde vatandaşlarımız oldukça mağdur durumda. Dağ turizmine ve özellikle ışgın bitkisinin yoğun yetiştiği bir bölge olmasıyla Işgın Toplama Etkinliğinin her yıl resmi olarak tertiplenmesine uygun olan bu köylerimizin yolunun asfaltlanması gerekiyor.

Bu hususta siyasi çekişmelerin bir tarafa bırakılıp vatandaşa hizmet götürme anlayışıyla hareket etmek seçilmişlerin görevi ve sorumluluğudur.

Sayın Valimizin Elazığ’ımızın tanıtımı için göstermiş olduğu çabayı biliyoruz ve bütün ilçelerimizde yolunun asfalt olmasını bekleyen köylerimizin asfalt yol sorununu da çözeceğine inanıyoruz.

Kalın sağlıcakla.

Yazarın Diğer Yazıları