Batuhan Kemal AYDIN

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR

Batuhan Kemal AYDIN

 

Elazığ kaynayan kazan. Genel seçimlerden henüz çıkılmışken ve memlekette herkesin diline pelesenk olan seçim, siyaset ve ülke gündemi gibi sözcükler, bu kaynayan kazanla beraber artık fokurdamaya başladı. Adım attığınız her yerde, okuduğunuz gazete de, TV’de seçim sonuçları ve yerel seçim muhabbetleri ayyuka çıkmış durumda. Yerel seçimlerin startı resmi olarak verilmese de Sayın Cumhurbaşkanımız şehir ziyaretlerine başladı.

Erken seçim kapıda…    

Toplumda pek sevilmeyen siyasilerin yerel seçimlerde aday olmayı düşündüğü için halkın içinde, halkın sevgisini kazanmış imajı çizmek için, halkın algılarıyla oynamak amacıyla yandaşları tarafından paylaştırılan fotoğraf kareleriyle hatta son günlerde moda olan sahte sosyal medya hesaplarında yapılan karalama paylaşımları vs.vs...

Hele bir de kendi oy verdiği, mensubu olduğu partinin mevcut belediyesini çeşitli iftiralarla, yanlış ya da eksik bilgileriyle eleştirdikleri halk içinde olumsuz algı oluşturmak isteyen kimseler var ki, bu da beni süreç yaklaştıkça siyasi bir seviyesizlik oluşacağı, partinin değil, şahısların menfi çıkarları doğrultusunda bir seçim olacağı, iktidar partisi başta olmak üzere diğer siyasi parti teşkilatlarında görev almış insanlar kendi istedikleri kişinin aday olmaması halinde hizmet ettikleri amaca ihanet edecekleri gibi konuları düşünmüyor değilim.

Ne diyelim Allah hayırla ıslah etsin.

Başkan olmak, hele ki belediye başkanı olmak bazı kişiler için saplantılı bir makam haline geldi. Adaylık süreci içirişinde seviyeli olmak ve insanları ayrıştırmamak kişinin ana felsefesi olmalı. İnsanoğlu koltuğa ya kendisinin ya da işine gelenin oturmasını ister her ne kadar kim hizmet edecek ise, bu memlekete bir çivi çaksın. Bunun için çalışsın ve çalışmaya devam etsin.

Eğer mesele çivi çakmak ise;

Son dört yılda geçmiş on yılın çakılmamış, çakılması hayal dahi edilmemiş ne kadar çivi varsa bu memlekete hizmet eden Başkan Yanılmaz’a teşekkür etmeyi geçtim en azından yalan söylemlerle karalama politikası uygulamamayı dürüst olmayı gerektirmez mi?

Elazığ’ın kangrenleşmiş sorunu olan 5 mahallenin ve 2 beldenin doğrudan alt yapı ve taşkın sorunun giderecek olan 38 km kolektör hattı ve 33 bin açık kanal çalışması için..

Bulunduğu bölgede etraftaki köylülerin sürekli şikâyetçi olduğu, doğal yaşamı katleden bir çöp dağını tamamen çevre dostu bir alana çevirip hem hemşerilerinin takdirini alan hem de 10 bin konutun enerjisini üreterek belediyesine aylık olarak düzenli bir kazanç elde ettiği için..

İnsanların ailesiyle gitmesini bırakın.. İki erkeğin bile belirli bir saatten sonra vakit geçirmekten çekindiği akla gelen tüm ahlaksızlıkların yapıldığı yerler olarak nitelendirilen; Kültürpark alanı, Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı ve son olarak 1 milyon 524 bin metrekarelik Cip Mesire alanını ile toplamda 2 milyon metrekareye alanı bu memlekete kazandırdığı için..

Çakılması hayal edilmeyen çivilerden bahsediyoruz ya hani.. Elazığ’ın tarihinde 2014 yılı öncesinde şehrin Kuzey ve Güney endeksini birbirine bağlayan anayolun olmadığı gerçeğini düşünecek olursak. Güney İmar yolu ve Alparslan Türkeş Bulvarını milletinin hizmetine sunduğu için..

Sosyal belediyecilik anlamında önemli eksikliklerden olan 2285 metrekarelik zemin üzerine bin kişi kapasiteli bünyesinde basketbol, voleybol ve hentbol sahası bulunan bir kapalı spor salonu kazandırdığı için..

Son günlerde ülke gündeminde geniş yer bulan ELBÜS hizmeti için..

Bu örnekleri çoğaltabiliriz o kadar çok hizmet ve yapı var ki..

Siyasi anlamda kirlenen şehrimizde bu denli cesur ve hizmet odaklı çalışarak Elazığ’a yep yeni bir çehre kazandıran, 4 yıllık süreç içinde yapılmış yüzlerce hizmetten dolayı Sayın Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu şehir "MÜCAHİT BAŞKANLAR" sayesinde kalkınmaya, değişime ve gelişime devam edecek.

 

Yazarın Diğer Yazıları