Batuhan Kemal AYDIN

''UÇUŞ YOK, HARCAMA ÇOK''

Batuhan Kemal AYDIN

‘’Bir başkadır benim memleketim’’ diyor ya sanatçı…

Hakikaten bir başkadır Elazığ..

Türkiye üzerinde bir memleket daha yoktur ki, adeta bir ada misali üç bir etrafı sularla çevrili sularla muazzam bir doğaya sahip olsun…

Değerli bir kardeşim her zaman şöyle der; “Abi bir memlekette Harput yoksa neyleyim öyle memleketi’’ gerçektende haklı. 4000 yıllık tarihiyle muazzam bir medeniyetin mirasıdır HARPUT.  Kartpostallık fotoğrafların başkenti olan muhteşem doğası ve dünya da eşi benzeri olmayan kuru bir toprağın adeta su gibi kaynayarak insanlığa sunduğu mükemmel lezzetli leblebisiyle AĞIN, yaz aylarında su sporlarının kış aylarında kış sporlarının merkezi olan bölge de önemli miktarda yerli turist çeken cazibe merkezi SİVRİCE, Türkiye de işsizlik oranın en az olduğu ilçelerden biri olan içerisinde Türkiye’nin en büyük ikinci barajını barındırmanın yanında ülkemizde balık üretiminde ilk sıralarda Alabalık ve Somon balığı ihracatında birinci sırasında olan KEBAN, Jeotermal sondalarla tespit edilen 43 derecede Türkiye’nin en kaliteli termal suyu ile doğal bir şifa kaynağını içinde barındıran KARAKOÇAN ve M.Ö 5000 yılına ait bulgular olan içerisinde tarihi ve inanç turizmi açısında dünya da eşi benzeri olmayan bir tarih tablosu PALU…

İşte tüm bu ilçeleri ve siz değerli okurlarımı yormamak için yazmadığım birçok güzellikle Elazığ önemli bir tarih, kültür ve tarih boyunca içerisinde farklı dinlere mensup insanların yaşaması neticesinde ortaya çıkmış eşi ve benzeri olmayan bir inanç turizmi…

Doğu Anadolu'nun Yukarı Fırat bölümünde bulunan ilimiz, Orta Anadolu'yu Doğu ve Güneydoğuya bağlayan yollar üzerinde oluşu nedeniyle, bölgenin önemli bir ticaret merkez durumunda.

İşte tüm bu saymış olduğum değerler ulaşım noktasında oluşan eksiklik göz önünde bulundurularak uluslararası uçuşların yapılabileceği yeni bir havalimanıyla taçlandırıldı.

Fakat ilimizin ticaret dişlilerinin dönmesi noktasında kritik bir çark olan havalimanımız şu günlerde halkında anlam veremediği garip bir gidişata sahip. Neredeyse tüm uçuşları %90 üzerinde doluluk oranı olmasına rağmen bölgedeki illerin havaalanları özellikle “Bingöl Havaalanı zarar ediyor” gibi enteresan gerekçelerle bazı uçuşlar iptal edildi. Önce Onur-Air seferlerini iptal etti bir süre sonra da Türk Hava Yolları 5 seferini iptal ettiğini duyurdu. Olan yine vatandaşa oldu hele ki bilet fiyatlarının ciddi anlamda düştüğü şu aylarda 70-150 lira aralığında alınan biletler şuan 190-320 lira aralığında aynı süre baz alınıp fiyat sorgularsanız durumu göreceksiniz. Sabah 06:00’da Ankara’ya gitmek isterseniz 2 saat mesafedeki Malatya havaalanını tercih etmek zorunda kalıyorsunuz.

Yazımın ilk cümlelerinde bir başkadır benim memleketim dedim ya işte anlam veremediğim bir başkalığı da siyasi ve bürokrasi de gerçekten önemli yerlerde insanımızın olması fakat iletişim sıkıntısından mıdır? Anlam veremediğim bir kriz yönetimi tepkisizliği var.

Ben şahsen bu konuda kendi düşüncelerimin ötesinde bu konuda fikir alışverişi yaptığım konunun çözümü için neler olabilir sorusuna yanıt almaya çalıştığım birçok hemşerimizden seçilmişlerin ve bürokratlarımızın bu konuya eğilmelerinin kısa bir sürede Onur-Air ve THY yetkilileriyle bir araya gelerek ya da bakanlık yetkilileriyle işi çözmeleri gerektiğini tepkisini aldım. Buradan tüm siyasilere ve bürokratlarımıza çağrımdır.

Eğer bu iş çözülmeyecek ise 54 milyon TL maliyet ile 2012 yılında yapılan havalimanı için 150 milyon TL maliyet ile yapılması planlanan 2. Pist hangi akıl ve mantık kurallarına uyuyor?

Devletin tüm kurumlarında ekonomik tedbirlerin alındığı şu günlerde yapımı devam eden 2. Pist çürümeye mi terk edilecek? Bu konudaki beklenti ve planlama nedir?  Pist kendisini kaç yılda amorti edecek?

Not : Trabzon Havalimanı 2017 yılında  4.153.532 yolcu taşımış sadece 1 pist mevcut. Askeri-Sivil kategoride olan Diyarbakır Havalimanı 2017 yılında 2.055.047 yolcu taşımış sadece 1 pisti mevcut, Adana Havalimanı 2017 yılında 5.611.000 yolcu taşımış sadece 1 pisti mevcut.

Örnekler çoğaltılabilir…

Elazığ Havalimanı ise 2016 yılında 1 Milyon 21 bin, 2017 yılında 1 milyon 27 bin yolcu taşımıştır.

Yazarın Diğer Yazıları