Batuhan Kemal AYDIN

Sayın Yöneticilerimiz, Karar Doğru-Gidişat Bozuk!

Batuhan Kemal AYDIN

Hepimizin malumu COVİD-19 salgını. Tüm dünyada etkisini hızla göstermeye devam ederken ülkemizde de bana göre Pik yaptığı günleri yaşıyoruz. Devletimiz neredeyese salgının ilk yayılmaya başladığı Çin ile iş zamanlı lakin daha hafif bir önlem grafiği izledi. Alınan önlemlerin büyük bir çoğunluğu tam zamanında ve kusursuz bir şekilde uygulandı ben sürecin gayet iyi

yönetildiği kanısındayım.

Şuan için tek sorunumuz aslında, Ahlak! İçimizdeki Ahlaksızların sayısı da Pik yaptı sanki..

Sayın Cumhurbaşkanımızın dün açıkladığı toplu alanlarda ‘Herkese Maske’ uygulaması bana göre biraz geç olsa da çok yerinde bir karardır. Hatta toplu alanlar değil, evinin dışında olan hiç kimse bir süre maskesiz dolaşmamalı.

Fakat toplumumuzda o kadar ciddi bir bozukluk var ki, bundan 55-60 gün önce tanesini 0,80 krş gibi bir rakama aldığımız, maliyeti düşük olan şu fotoğrafta gördüğünüz maskenin satış fiyatı bugün kim ne tutturursa..  Üretici toptan fiyatına 1,80 krş + kdv diyor ( 1000 adet ve üzeri ) sayı az olursa 3 lira, vatandaş eczaneden alacak tanesi 5 tl. Yahu az insaf gerçekten yazık bu insanlara şu maskenin maliyeti 0.50 krş yahu bu memlekette ay sonu ekmek alacak parayı zor bulan insanlar var. Madem bu maske bir temel ihtiyaç olacak kimse kusura bakmasın ama Kolonya ve dezenfektan piyasasının önüne caydırıcı olmayan yaptırımlar uygulandığı için geçilemedi fiyatlar aldı başını uçtu. Bana göre kolonya dezenfektan ve sabun gibi temizlik ürünlerinde ve bazı gıdalarda fiyat artışının önüne geçilemedi. Evet yaptırım uygulandı, cezalar yazıldı hatta firmalar ifşaa edildi. Fakat bu saydığım ürünlerin vatandaşa yansıyan yüzünde hiçbir şey değişmedi ve yapılan zamlar kısmen (bakın kısmen diyorum çünkü halen daha bazı ürünlerde artışlar günden güne devam ediyor ) durduruldu. Ama vatandaşa yansıyan bir şey olmadı yapılan zam olduğu gibi kaldı. Basit bir maskeden bahsediyorum şuan, bari bu konuda bir bıçak gibi kesin ve vatandaş mağdur olmasın. Devletimizin gerekirse elini taşın altına koyup maske bile dağıtacağını hiç şüphem yok. Devletimiz bunu yapacak güçte.

Lakin süreç uzamamalı hemen bugün bir şeyler yapılmalı. Gerekirse devlet eczaneleri 'Tanzim Satış Noktası' olarak kullansın Maske ve Eldiven uygun fiyata satılsın.

Lütfen..

Şu mesajımı okuyan bütün yöneticilerimiz… İmkanınız varsa bunu siz yapın, yoksa yapacak makamlara iletelim.

Yazarın Diğer Yazıları