Batuhan Kemal AYDIN

Festival'de İstemezükçüler Sahne Alsın !

Batuhan Kemal AYDIN

Sevgili okur, birazdan değerli vaktinizi harcayarak okuyacağınız yazımdan önce şu sözü lütfen hafızanıza alır mısınız ?

''Kusurların en büyüğü, insanın kendi kusurlarından habersiz olmasıdır…'' Elazığ'da yıllardır düzenlenen fakat yeteri kadar medyada yer bulamayan ve birçok hemşehrimizin de düzenlendiğinden haberi olmayan bir festival bu yıl Sayın Tolga Ağar'ın öncülük etmesi ve il yöneticilerimizin de destekleriyle şuan şehrimizde güzel bir festival hazırlığı sürüyor.

“13. Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenlikleri” tüm hızıyla sürerken Elazığ'daki STK'ların bir kısmı bakın ne yapmaya çalışıyor ?

Birkaç ay önce bir yazı yazmıştım; Saygı çerçevesinde eleştirerek, Elazığ'ın bir STK çöplüğü olduğunu ve bu kuruluşların büyük çoğunluğunun protokol masası kovalayarak, başkancılık oynamaktan başka bir iş yapmadığını dile getirmiştim.

Sözlerimin aynen arkasındayım. Dernekler İl Müdürlüğüne kayıtlı 700 üzerinde dernek var bunların kaç tanesi Sivil Toplum Kuruluşu çerçevesinde çalışıyor.

Bunun da ötesinde ilimizde 5 tane Genel Merkez diye nitelendirilen dernek var. İsminin başına genel merkez ibaresini kullanmak yeni trend midir yoksa başka bir hikmeti mi var bilemem. Elazığ'da Sivil Toplum Kuruluşlarında işte böyle bir tablo söz konusu.

STK alanındaki genel tablo böyle iken, bizim en önemli değerlerimizden biri olan ilimizin tanıtımını ciddi manada etkileyecek iki argüman 'Orcik' ve 'Üzüm' tanıtımı adı altında aslında Elazığ'ın tanıtımı için önemli bir festival üzerinden şuan da kara bir propaganda yürütülmektedir.

Nedir bu propoganda; '' Evliyalar Diyarında Pop Kültürüne HAYIR '' slogan bu…

Ve malesef, bir kısmını tenzih ediyorum fakat bazı Sivil Toplum Kuruluşu başkanları bu kara propagandanın lokomotifliğini üstlenmiş bir şekilde festivale renk katacak katılımı arttıracak olan konserlerin iptal edilmesini istiyor.

Hatta bir araya geleceklerini bir basın toplantısıyla olaya tepki göstermek için kollarını sıvamış kulis çalışmalarına başladıkları bilgisine ulaştım… Şunu sormak istiyorum; Kendiniz ve yönetim kurulu üyelerinizin kaç tanesi pop müzik dinlemiyor ?

Yada bahsettiğiniz Evliyaların kimler olduğunu biliyor musunuz ? Kaç tane yönetim kurulu üyeniz bu bu evliyaları biliyor ?

Bu evliyaların diyarında hatta Harput'ta, İçki, Alkol ve Uyuşturucu kullanımına kaçınız oturduğu yerden nutuk atmak dışında bir eylem gerçekleştirdi..?

Benim bu STK Başkanlarımıza tavsiyem Elazığ'ın tanıtımı için bu hamleyi yapmamalarıdır !

Eğer bir konuda sesinizi yükseltmeniz gerekiyor ise;

* Elazığ da merkezin dışına taşınması kamuoyunda konuşulurken, DSİ Bölge Müdürlüğünün mevcut yerine yaptığı milyonluk hizmet binasına sesinizi yükseltin !

* Fırat Üniversitesi Hastanesinin Poliklinik ve Acil servislerindeki hizmetin içler acısı durumuna sesinizi yükseltin !

* En önemli turizm gücümüz olan Sivrice ilçemizin kanalizasyon sorununa sesinizi yükseltin ! Hazar Gölü Mavi Bayrak sorunu yaşıyor sizce neden ?

* Her geçen gün ne olacağının belirsizliğini koruduğu Maden ilçe halkı için sesinizi yükseltin !

* Muhteşem doğası ve leblebisiyle ilimize renk katan Ağın ilçemizin, ilçe’liğinin düşürüleceği konuşuluyor, bunun için sesinizi yükseltin !

* Devletin üretim kotası koymadığı yada kotayı çok yüksek koyduğu için Alacakaya ve Arıcak bölgelerindeki dağları maden sahalarıyla delik deşik edip büyük bir tahribata neden olan maden ocaklarını konuşun !

* Şehir Hastanesinde olmayan bölümlerle ilgili devlete kesilen faturalar için sesinizi yükseltin !

* İmkanı olan olmayan tüm Sivil Toplum kuruluşları için ortak bir çatı için sesinizi yükseltin !

Elazığ’da bir bina da tüm STK temsilciliklerinin olması güzel olmaz mı ? Veya, daha kendi içinizde bile anlaşamadığınız, birbirinize kin ve hased duygularıyla whatsapp gruplarında yazışmalarınıza son verseniz...

Ve dahası...

Yani demem o ki; '' Kusurların en büyüğü, insanın kendi kusurlarından habersiz olmasıdır.''

Yazarın Diğer Yazıları