Batuhan Kemal AYDIN

ELAZIĞ'DA YEREL SEÇİMLERİN ÇILGIN PROJESİ 

Batuhan Kemal AYDIN

Rahmetli Yahya Kemal Beyatlı’nın güzel bir sözü vardı;

Yürü hür maviliğin bittiği son hadde kadar,

İnsan bu âlem de hayal ettiği müddetçe yaşar.

Yerel seçimler yaklaşıyor, yaklaştıkça da çeşitli projeleri hatta çılgın projeleri duymaya alışkınız da bu kadar çılgınını bu kadar erken beklemiyordum. Fakat 48 saat önce açıklanan bir çılgın proje beni düşündürmeye başladı.

Elazığ Belediye Başkanlığı için MHP’den aday adaylığını açıklayan kendisinin ve çevresinin aday adaylığından ziyade aday olduğunu dile getirdikleri fakat parti il başkanın başka adaylar aradığı dedikodularının olduğu hatta son olarak il başkanının kendisinin Belediye’ye aday olma durumunun konuşulduğu ve parti yönetimlerinin de bu konuda fikir ayrığına düştüğü bir durum söz konusu. Bu konular MHP nin iç sorunu olduğu için herhangi bir yorum yapmak istemiyorum lakin durumun bilinmesi açısında biraz değinmek istedim.

O Çılgın Projeyi açıklıyorum..

Prof.Dr. Bilal Çoban 2019 yılından sonra 4 yıl içerisinde İstihdam ve Ekonomi odaklı 36 projeyi hayata geçirerek yılda 5 bin istihdam sağlayacağını açıkladı. Ve devam etti açıklama aynen belirtmek istiyorum ‘’ 4 yıl içerisinde 36 projemizle toplamda 20 bin vatandaşımızı istihdam kapsamına dâhil etmek istiyoruz. Elazığ’da 20 bin yeni istihdam demek, bu şehrin üretim anlamında zirve yapması demektir. Özellikle yüzde doksanlık kesimi ev hanımlarından oluşan atıl durumdaki bu büyük potansiyeli mutlak suretle ekonomiye kazandıracağız. Bugün kahvelerimiz üniversite mezunu gençlerimizle dolu. Asgari ücretle dahi iş bulamayan binlerce gencimiz var. Bu hepimizin öncelikli sorunu ve omuzlarımızdaki en büyük yük. Gelecek kaygısı olan ve anne babaların uykularını kaçıran bu işsiz genç nüfusun aileleriyle birlikte yüzlerini güldürmeye kararlıyız’’ dedi.

Hayal kurmak güzel tabi fakat küçük bir tarama yapalım düşünce dünyamızda..

Sayın hocam 4 yılda 36 proje demişsiniz.. Yılda 9 işletme 5 bin kişi demişsiniz.

Hangi sektörleri kapsayacak ki bir yılda kuracağınız her bir tesis 555 kişi çalıştırabilsin? Yıl sonun da 9 tesis açılabilmiş olun ve her birinde 555 kişi olacak şekilde 5 bin kişiye istihdam sağlamış olunsun.

Gerçekten olaya geniş bir açıdan bakmaya çalışıyorum bu yüzden bir çok kişiyle istişare ettim fakat bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor ya da danışmanlarınızın Elazığ hakkında pek bilgisi yok.

Şu günlerde yeni bir Organize Sanayii Bölgesi oluşturulması herkesin dilinde iken gelin mevcut OSB den fikir yürütelim 555 kişinin çalıştığı kaç işletme var? Elazığ da geçmişten gelen halen faaliyet gösteren 555 kişiye istihdam sağlayan kaç tane işletme var hiç düşündünüz mü?

Tamam tüm bu projelerin alt yapısının hazır ve tüm çalışmaları yapılmış olduğunu düşünelim.. Eğer amaç Elazığ’ın kalkınması ise..

Bu projeler Sayın Valimiz, Sayın ETSO Başkanımız ve Sayın Elazığ Belediye Başkanımıza sunuldu mu? Bu makamlar bu projelere çekimser mi kaldı ki hayata geçirmek için 2019 Mart seçimlerini beklediniz?

Milliyetçi Hareket Partisi sizi belediye başkanlığı için aday göstermez ise mücadelem Elazığ için diyerek Elazığ’a fayda sağlamak gayesi ile bu projeleri gerçekleştirmek için Bağımsız Aday olacak mısınız?

Mesele Elazığ’a faydalı olmak ise Belediye Başkanı olamadınız diyelim bu çalışmalar tüm detaylarıyla sır mı olacak?

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları