Batuhan Kemal AYDIN

BUNLAR KİMİN SÖZCÜ'SÜ

Batuhan Kemal AYDIN

Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye söylediği gibi “Ey oğul! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” Hamd olsun insanı yaşatacak, insanı eğitecek ve devleti var edecek bir proje.

Öyle umuyorum ve olması için de dua ediyorum ki, Devlet-i Aliyye-i Osmanlının yeniden zuhur etmesinde vesileler zincirini oluşturacak halkalardan olacak muazzam bir proje.

Bahsettiğim proje 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek bir külliye içerisinde; kongre merkezi, eğitim binaları, seyir kulesi, İslami araştırmalar merkezi, çok amaçlı kütüphane, çok amaçlı konferans salonları, eğitim sınıfları, sosyal alanlar, spor sahası, restoran ve kafe ile günlük ortalama 200 kişinin kalacağı yatakhane olacak. 25 bin metrekare bir inşaat alanının olduğu, külliye binasının yapımına bu ay başlanacak ve tamamlanma süresi tahmini olarak 900 gün olacak. Bu projenin adı ‘ Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi ‘ olacak.

Neden mi Harput?

Paluluların bir sözü vardı ‘Palu Tarihtir, Tarih Palu’dur’ bir Palu’lu olmayarak gerçekten sevdiğim, şehrimde varlığından büyük gurur duyduğum bir ilçedir Palu. Fakat bence bu söz şöyle olmalı ‘ Palu tarihtir, Tarih Harput’tur.’

         Çünkü Harput elde edilen somut delillerle bugün 4 bin yıllık bir Türk İslam şehri olduğunu ispatlamıştır. Artuklu hükümdarı Fahrettin Karaaslan’ın 1127 yılında şehre gelmesi, 1156 yılında yaptırdığı bugün batılıların dünyanın en eğri yapısı diye nitelendirilen Pisa Kulesi’nden daha eğri yapısı olan onlar kabul etmese de Dünyanın en eğri yapısına sahip olan Ulu Camii’nin yapımı ile İslam mührünü şehre vurmuştur. Yine Horasan’dan gelerek Harput’ta tekke ve zaviye açarak burada şehit olan Nadir Baba ile Ortadoğu’dan gelip Harput’ta tekke ve zaviye açarak İslam için mücadele eden verilen cihad emri ile şehit olan Arap Şah Bin İbrahim ( Arap Baba ) ile yine İslam mücadelesi için Harput’ta tekke ve zaviye açarak burada İslam’ın şehitlerinden olan Şeyh-i Kainat Efendi ( Fethi Ahmet Baba ) gibi büyük şahsiyetlerin İslam mücadelesi için canını verdiği yerdir Harput. Velhasıl buradan Harput’u anlatmaya kalksam bilgim yetmez, bilgimin yettiği kadarını yazsam daha yazının ortasında birçok okurum sıkılarak ya okur ya da sayfayı kapatır. Bu nedenle fazla uzatmayacağım. Kısacası Harput etle tırnak misali Türk İslam Tarihi ile bütünleşmiş iki farklı parçadır.

         Şimdi bu kadar muazzam bir medeniyetten ve Türk İslam tarihinde önemli yeri olan Harput’a yapılacak olan Diyanet Külliyesi Haçlıların medyadaki kalıntısı ‘Sözcü’ gazetesini neden rahatsız etmesin?

Eğer bu gazete ve bu haberi yapan şahıs biraz karakter sahibi ise CHP’li Karşıyaka Belediyesi’nin saçma bir heykel için kredi başvurularında bulunduğu 40 milyon TL’ye tek laf ederdi!

Ve yine eğer bu gazete ve bu haberi yapan şahıs biraz karakter sahibi ise CHP’li Elif Doğan Türkmen’in milletin 1 milyon 200 bin TL’lik faturasına tek laf ederdi.!

         Yine eğer bu gazete ve bu haberi yapan şahıs biraz karakter sahibi ise CHP’li Beşiktaş, Ataşehir, Şişli Belediyelerinin ülke gündemine oturan yolsuzlukları hakkında tek kelime ederdi!

         Son olarak eğer bu gazete ve bu haberi yapan şahıs biraz karakter sahibi ise CHP Genel Başkanı’nın terör örgütü mensuplarına duyduğu sempati hakkında tek kelime yazardı!

Bu haberi yapan hanımefendi 2012 yılından beri memleketin lehine tekkelime yazmamış muhalefet olmak güzel şey ama karakter önemli. Yazamazlar çünkü bunların derdi devletin parası değil, milletin inanç değerleri. Öyle korkuyorlar, öyle korkuyorlar ki İsrail askerinin yüreğinde iman elinde sapan olan çocuktan korktuğu gibi korkuyorlar. Ama kızgınlığım bunlara değil bizden gibi görünüp cesur olmayana, korkak davranana, suskun kalana. Hem zaten biz böyle olduğumuz için ‘Sözcü’ onu yazıyor. Portakal örgüt propagandası yapıyor. Korkmayın cesur olun! ‘Ya Olun Ya Ölün’ diyor ya Üstat işte aynen öyle…

         Her neyse meselenin devletin parası değil, milletin inancı olduğunun farkındayız.

Yazarın Diğer Yazıları