YAZIKONAK BELEDİYESİ'NDE NELER OLUYOR?

Erkan BAY/Yazıkonak Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan işçiler haksız yere işten çıkarıldıklarını iddaa ederek tepki gösterdi

YAZIKONAK BELEDİYESİ'NDE NELER OLUYOR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Yazıkonak Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan işçiler haksız yere işten çıkarıldıklarını iddaa ederek tepki gösterdi.

Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz’ın talimatı ile sebepsiz yere işten çıkarıldıklarını ifade eden İşçiler;’’Sonuna kadar hakkımızı arayacağız’’ dedi.

Yazıkonak Beldesi’nde toplanan işçiler adına basın açıklaması yapan Kenan Fırat,’’Ben ve arkadaşlarım işe başladığımız günden itibaren bir fiil süresiz ve mazeretsiz çalıştık. Çalıştığımız süre içerisinde her hangi bir zafiyetimiz olmamış beldemiz ve belediyemiz adına çalışarak görevimizi layıkıyla yerine getirmişizdir. Belediye Başkanı Nurettin Aydın’ın görevden alınması ile belediyemiz yönetiminde oluşan görev ve yönetim boşluğundan dolayı Meclis Üyesi Aydın Ayaz göreve gelmiştir. Sayın Ayaz, göreve gelir gelmez Adalet ve Kalkınma Partisi üyeleri ve çalışanlarına bakış açısı tamamen değişmiş ve kendi şahsi görüşlerini ileri sürerek işçileri baskı altına alarak haksız bir şekilde işten çıkarmıştır.’’dedi.

‘’AK PARTİ’YE SESLENİYORUZ’’

Kenan Fırat, sözlerine şöyle devam etti:’’Şuan burada yapmış olduğumuz açıklamanın nedeni yetkililere sesimizi duyurmaktır. Ak Parti Yönetimine, Devlet Temsilcilerine ve Yargı mensuplarına sesimizin ulaşmasını istiyoruz.’’diye konuştu.

‘’BİZLERİ ÇIKARDI KENDİ AKRABALARINI İŞE ALDI’’

Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz’ın kendileri işten çıkardıktan sonra kendi akrabalarını işe aldığını iddaa eden Fırat,’’Aydın Ayaz, bizleri işten çıkardıktan sonra akrabalarını,Meclis Üyelerinin akrabalarını ve yakınlarını işe alması bizleri haksız yere kasıtlı ve bilinçli bir şekilde işten çıkardığının açık bir göstergesidir.’’dedi.

‘’ELAZIĞ VALİLİĞİNE VE CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK’’

Haksızlığa uğramalarından dolayı gerekli yerlere başvurularda bulunduklarını ifade eden Kenan Fırat,’’Başkan ve Meclis Üyeleri hakkında bizleri haksız yere işten çıkardıkları için Elazığ Valiliğine ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Atanmış Başkan Aydın Ayaz, bizleri neden işten çıkardığının hesabını devletimize  verecek.’’dedi.

‘’KENDİ EKİBİNİ KURACAKMIŞ’’

Aydın Ayaz’ın kendi ekibini kuracağı için kendilerini işten çıkardığını iddaa eden Fırat, sözlerine şöyle devam etti;’’Atanmış Başkan, bizleri işten çıkarmasının nedenini olarak kendi ekibini kuracağını söylemiş. Yola beraber çıktığı ve hiçbir suçu olmayan garibanları işten çıkararak  ekip kurmak ne kadar doğru bilmiyoruz.’’dedi.

‘’12 KİŞİ EKMEĞİNİ KAYBETTİ’’

Yazıkonak Belediyesi’nde şuan için yaklaşık 12 kişinin işne son verildiğini ve ilerleyen günlerde bu sayının artacağını ifade eden Kenan Fırat,’’Şuan için 12 kişi neden çıkarıldığını bilmeden çaresiz bekliyor. Hakkımız da sudan sebepler yüzünden tutanak tutulmuş ve bütün haklarımız elimizden alınmıştır. Yaklaşık 70 gündür işsiz bir şekilde her kapıya giderek derdimizi anlatıyoruz. BİMER’e şikâyetlerde bulunduk. İnşdigerah en kısa zaman bir cevap alacağız.’’dedi.

‘’HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ’’

Hukuk mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini dile getiren Fırat,’’Yapılan bu haksızlığın peşini sonuna kadar bırakmayacağız. Muhalefet ile birlik olup bizleri ekmeğimizden etmelerinin hesabını hukuk çerçevesinde verecekler. Yetkililerden yardım bekliyoruz.’’dedi.