Yatırımcıyı İhmal mi Ediyoruz?

İlimizde katma değer üreten ve istihdam sağlayan, her türlü zorluk ve risklere rağmen yeni yatırımları hayata geçiren müteşebbislerimize yeterli ilgiyi gösterip destek verme konusunda yetersiz ve zayıf olduğumuz kanaatindeyiz.

Yatırımcıyı İhmal mi Ediyoruz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En başta iğneyi kendimize batırıyor ve gazeteciler olarak, günlük ve hemen hemen birbirini tekrar eden haberlere ayırdığımız sayfaların onda birini, her biri başarı hikâyesi yazan yürekli iş insanlarımızdan esirgiyoruz.

Aynı eksikliği ilimiz yöneticileri ve siyasilerimizde de görüyoruz. Rutinde boğulmak, bilindik ziyaret ve toplantılardan vakit ayırıp, sık sık OSB başta olmak üzere şehrin değişik noktalarında üretim yapan, istihdam oluşturan yatırımcılarımızı ziyaret edip onlarla sohbet etmek bile az bir şey olmasa gerek.

Yüreklendirilen, teşvik edilen ve bürokrasiye takılan birkaç işinin çözümünde katkı sunulan, ürettiklerinin yeni pazarlara açılması yönünde öneri ve katkıda bulunulan her bir adım, onlar için büyük bir motivasyon ve teşvik olur.

Kamunun yeni yatırımları yapma konusundaki çekimserliği, gözleri özel sektöre çevirmişse, bu sahada gayret ortaya koyan yatırımcıların sorunları ve ziyaretleri, sosyal medyada  olumsuz bir yorum yapan şahsın ikna edilmesinden daha önemli ve zaman ayrılması gereken hayati bir konudur.

Hem yöneticilerimiz, hem medyamız hem de bürokratlarımız, üretici ve yatırımcılar konusunda daha hassas olmalı ve yüreklendirici olmalıyız.