15 Bin Öğretmen, 1 Milyon İstihdam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinden bugüne kadar 714 bin 429 öğretmen ataması yaptıklarını, bu ay sonunda ise 15 bin öğretmen ataması daha yapacaklarını açıklaması, atama bekleyen öğretmen adaylarımızda büyük bir memnuniyet oluşturdu.

15 Bin Öğretmen, 1 Milyon İstihdam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan 15 bin öğretmen müjdesini de gölgede bırakacak bir müjde daha verdi ki tüm gençlerimiz bu habere çok sevindi.

Yılsonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerimize dâhil ederek istihdamlarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Devletimizin mesleki eğitim alanında yürüttüğü, maddi bakımdan yük aldığı projelerde özel sektörümüzün de elini taşın altına koyması şarttır. Mesleki eğitim gören tüm öğrencilerimizin okurken en az asgari ücret kadar gelir elde edebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.” cümleleri özellikle meslek lisesi öğrencilerine büyük bir kaynak olarak görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 öğretmen ve 1 milyon meslek lisesi öğrencisine asgari ücret kadar maaş almaları konusundaki açıklamaları toplumdaki işsizlik sorununa bir nebze çözüm getirebilir ama özellikle üniversite mezunlarının kendi mesleklerini yapacak bir iş bulamama sorunları devam ediyor.

Erdoğan’ın yeni ekonomi sistemini üzerine oturttuğu “üretim ve ihracat” eksenli seferberliğe sadece özel sektörün değil, özellikle belirli sektörlerde devletin de devreye girmesi gerekiyor. 

Geçmişte bazı siyasilerin rant kapısı, bu nedenle de  devletin sırtında kambur olan ve özelleştirme ile elden çıkartılan kurumlar yerine, siyasi mantalite ile değil, serbest piyasa koşullarının hassasiyeti ve kuralları ile yönetilecek yeni kurumlara ihtiyaç var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başta gıda olmak üzere teknoloji ve sanayi alanında ses getiren ve zarar değil kar eden yeni ve gözde kuruluşlara ihtiyaç var.