Yanıyoruz!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yangın sayılarında da ciddi artışlar oldu. Geçtiğimiz günlerde Arıcak ilçesinde başlayan ve birçok gün devam eden yangınlara irili ufaklı anız yangınları yanında ev yangınları haberlerini, okuyoruz.

Yanıyoruz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yangın haberi de sebze halinden geldi.  Ahşap ve plastik kasaların yanması ile başlayan yangın Elazığ Belediyesi’nin yerinde, zamanında ve etkin müdahalesi ile söndürüldü. İtfaiye erlerinin ateşle savaşını ve zaman zaman büyük riskler alarak ateşin şiddetini kesmek için nasıl fedakârlıklarda bulunduğuna eminiz sizler de çok şahitlik etmişsinizdir. Can ve mal güvenliğimizin teminatı olan itfaiyelerimize her zaman minnettarız.

Bu yangınlarda can kaybımızın olmaması en büyük temennimiz. Ancak sıcaklarla birlikte geçmiş yıllarda çok görülmeyen rüzgârla birlikte yangın çıkma ve büyüme riski çok daha fazla.

Küçük bir kıvılcım; bir ormanı, bir köyü ve hatta koca bir mahalleyi bile yakabilir. Rüzgârsız geçmeyen günümüz ve saatlerimiz ile bu risk daha da artıyor.

Her yangının bir sebebi olduğuna ve bunların yüzde 99’unun ihmal ve dikkatsizlik olduğuna göre asıl özne daha doğrusu gerçek fail biz insanlarız.

Bir sigara izmariti, tabiatta bırakılan bir cam şişe ya da tam söndürülmeyen ateşler hem çevremizi hem de bir şekilde bizi yakıyor.

Çünkü tabiatın yanması akciğerlerimizin yanması ve oksijensiz kalmamız demek.

Bu günlerde ateşle daha az oynayacak ve yaptığımız her hareketin en olumsuz yanı ve sonucunu düşünerek davranacağız. Aman dikkat. Yanmayalım, yakmayalım ve buna sebep olmayalım.