Yakışır…

Türkiye, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini şimdiden tartışmaya başladı.

Yakışır…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu tartışmaların nedeni ise, muhalefetin sık sık yaptığı erken seçim çağrıları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, 2023'ü işaret ederek erken seçim tartışmalarına noktayı koydu. Partiler de hazırlıklarına bu yönde başladı.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nda yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı açıklanırken, Millet İtifakı'nda belirsizlik devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salıcı, parti olarak adayın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmasından yana olduğunu belirterek, “Sayın Genel Başkanımız bu konuda bir açıklama yaptı. Biz o açıklamanın arkasındayız. Sayın Genel Başkanımız Millet İttifakı’nın da yapılan görüşmelerin sonucunda adaylaşırsa ki bizim temennimiz odur; CHP’liler büyük bir inançla Sayın Genel Başkanımızı seçtirtmek için çalışacaktır.” ifadelerini kullanmış.

CHP CHP olalı ilk kez bu kadar isabetli bir değerlendirme yapmış. Öyle ya, siz ana muhalefet olacaksınız, oy oranınız yüzde 30’lara dayanacak ancak siz gidip sağ cenahtan Ekmelettin İhsanoğlu, Ak Partili Abdullah Gül, İyi Partili Meral Akşener’i aday göstereceksiniz. 

Bu özgüvensiz tavrın özgüvene ve tabanının sesine evrilmesini CHP adına sevindirici bir gelişme.

CHP, belki de ilk kez iktidara bu kadar yakın gördü ve bunu hissetti ki “neden başkasını cumhurbaşkanı seçelim. Bizim Genel Başkanın neyi eksik?” diyerek “Durun kalabalıklar bizim Kılıçdaroğlu’muz var dedi.

Bizce de yakışır. Tebrikler ve başarılar.