Vişne Dondurması İhracı, Her Yıl Artış Gösteriyor

Yaz aylarında çokça tüketilen, şehir dışından müdavimlerini Elazığ' a çeken vişne dondurması ihracı yıl geçtikçe artmaya ve Pazar alanı genişlemey

Vişne Dondurması İhracı, Her Yıl Artış Gösteriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarında çokça tüketilen, şehir dışından müdavimlerini Elazığ’ a çeken vişne dondurması ihracı yıl geçtikçe artmaya ve Pazar alanı genişlemeye başladı. Elazığ’ da adını vişne dondurması ile ünlenen bir pastane işletmecisi Kubilay Dal, vişne dondurmasının ihracı, yerli tüketim ve vişne dondurması üretimi hakkında bilgi verdi.

Vişne Dondurma Sezonu Haziran’ da Başlıyor

Vişne dondurma sezonunun Haziran ayında başladığını  ve yaz sonuna kadar devam ettiğini söyleyen Dal, “Vişne dondurmamız Haziran’ ın 5 ile 10’ u arasında çıkıyor. Ağustos ayına kadar devam ediyor. Bizde bu süreçte hem vişneyi hem de dondurmayı stok yapıyoruz. Dondurmalarımızı günlük olarak yapıyor ve satıyoruz.” dedi.

Vişne Dondurması, Ülkenin Dört Bir Yanından Talep Görüyor

Vişne dondurmasının şehrin sınırlarını aştığını söyleyen Dal şunları da ekledi: “Elazığ’ a özgü olan vişne dondurmamız, gerek çevre illerde gerek diğer şehirlerde adını duyuruyor. Vişne dondurmasının en önemli özelliği herhangi bir katkı maddesi eklemeden, yerli vişne ile günlük olarak yapıyor olmamız. Vişne sezonu Haziran ayında başladığı için bizde dondurma yapımına bu tarihlerde başlıyoruz. Vişne dondurmasını Türkiye’nin her yerine ve Avrupa’ ya şoklu şekilde gönderiyoruz. Genellikle vişne dondurması talep ediliyor. Ama onun dışında kaymak ve diğer meyveli dondurmaları da aynı şekilde gönderiyoruz.”

Katkısız Vişne Dondurması Turistlerden Yoğun İlgi Görüyor

Dal: “Elazığ’ a gelen turistler, yöresel tatları denemek istiyorlar. Yaz aylarında da akla ilk gelen vişne dondurması oluyor. Vişne dondurmasının lezzetini oldukça beğeniyorlar. Dondurmanın katkısız oluşu da etkili bir faktör oluyor. Katkısız olarak yapılan vişne dondurmasının diğer dondurmalardan ayıran belli farklar var. Tüketici bu farkı pek anlayamayabilir fakat üreticiler çok iyi bir şekilde ayırt edebilir. Örneğin; dondurmanın renginden, buzlanmış olup olmamasından anlaşılabilir. Orijinal vişne dondurması krem gibi bir kıvama sahip ve kırmızı renklidir.”

Dondurma satışlarının geçen yıllara göre azalış gösterdiğini söyleyen Dal, son olarak şunları ekledi: “Dondurma satışlarında geçen yıllara göre bir düşüş var. Elbette ülkede ki ekonomik durum esnaflara da yansıyor. Döngüsel olarak birbirini etkiliyor ekonomik durumlar. Fakat dondurma sektöründe satışların tamamen düştüğünü söyleyemeyiz, satışlarımız yoğun olarak devam ediyor. Sadece geçen yıllara kıyasla baktığımızda bir düşüş olduğunu söyleyebiliriz.”