Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Bulut'tan iddialara yanıt
Haber Merkezi
Haber Merkezi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Bulut'tan iddialara yanıt

Geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Elazığ depremi ile ilgili sorunları TBMM'de dile getirdi. Yeneroğlu açıklamasında, 'Depremde yıkılan enkazların halen kaldırılmadığını, vatandaşların köylerinden göç etmek zorunda kaldıklarını tespit ettik' demişti. Elazığ Milletvekili Metin Bulut bu iddiaları yanıtlayarak, 'Elazığ halkı yapılan çalışmalara yakından şahittir' dedi.

Geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Elazığ depremi ile ilgili sorunları TBMM’de dile getirdi.

Yeneroğlu açıklamasında, 'Depremde yıkılan enkazların halen kaldırılmadığını, vatandaşların köylerinden göç etmek zorunda kaldıklarını tespit ettik' dedi.

 

İşte Yeneroğlu'nun açıklaması:

"Pazar günü Elazığ depreminin birinci yıl dönümüydü. Öncelikle deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum. DEVA Partisi Elazığ İl teşkilatımız bölgede yaptığı incelemelerde, depremde yıkılan enkazların halen kaldırılmadığını, vatandaşlarımızın köylerinden göç etmek zorunda kaldıklarını tespit etmiştir. Zorlu mevsim şartları altında vatandaşlarımız köylerde hala çadırda yaşamak zorundadır. Isınmayan konteynerin sadece tek göz odası için bile aylık 600 lira elektrik parası ödemektedirler. Faturaların ödenmemesiyle kesilen elektrikten ötürü büyük bir mağduriyet içindedirler. Öte yandan, depreme yönelik önceden tedbir alınmaması, bilim çevrelerinin uyarılarına kulak verilmemesi ve deprem sonrası için hazırlanan bir eylem planının bulunmaması yaşanılan mağduriyetlerin asıl nedenidir."

 

"DASK MAĞDURİYETLERİYLE İLGİLİ NEDEN BİR ÇÖZÜM BULNAMADI?"

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, devletin zor zamanlarda vatandaşa destek sağlaması gerektiğini belirterek: "Buradan iktidara sesleniyorum; Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Elazığ ve Malatya’da acilen ihtiyaca uygun konut inşa faaliyetlerinin bitirilmesi, kalıntıların temizlenmesi konusunda neden bir sonuç alınamamıştır? Vatandaşlarımızın DASK kaynaklı mağduriyetlerine neden hala bir çözüm bulunmamıştır? Vatandaşlarımıza bu zor dönemlerinde bir sosyal devlet olmanın gerekliliği olarak destek sağlanmamaktadır. İnşaat, sadece rant söz konusu olduğunda mı acildir? Vatandaşlarımızın temel barınma hakları neden dikkate alınmamaktadır? İktidar maalesef vatandaşlarının sorununu umursamıyor. Buna artık şüphe yok. Dün deprem bugün işsizlik, yoksulluk, ekonomik kriz ve hukuksuzluklar en önemli gündemimiz olmasına rağmen hükümet tarafından çözüme dair bir adım atılmamaktadır. Yine de Genel Kurul’un 2021 yılındaki yasama çalışmalarının bu konulara kalıcı çözümler getirmesini ümit ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Videolar