Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bakan Işıkhan: 'Ak Belediyecilik Gerçek Belediyecilik İçin Bir Şans'
İHA
İHAİhlas Haber Ajansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Işıkhan: 'Ak Belediyecilik Gerçek Belediyecilik İçin Bir Şans'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Işıkhan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın bitirdiği projelerden övgüyle bahsetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi. İlk Olarak Gazi Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulunan Işıkhan daha sonra Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya katılarak Elazığ iş dünyası ile bir araya geldi. 
Yalnızca depremden bu yana değil, AK Parti olarak iktidara geldiğinden ilk günden itibaren 
bakanlık olarak tüm birimleriye şehrin  çalışma hayatına ve kalkınmasına katkı sunduklarını dile getiren Bakan Işıkhan “ İŞKUR aracılığıyla 2002 yılından bu yananözel sektörde ve kamuda  Elazığ'da 85 bine yakın vatandaşımızı işe yerleştirdik. Bunun yanı sıra; aktif işgücü programlarımızla hem işgücü piyasamızın ihtiyaçlarını tespit ediyor hem de vatandaşlarımızın nitelik kazanması, daha kolay iş bulabilmesi için kurs ve programlar düzenliyoruz. İhtiyaç duyan vatandaşlarımıza iş ve meslek danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında vatandaşlarımızın işgücü  piyasasına uyumlarına katkı sunuyor ve geçici gelir desteği sağlıyoruz. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarımızda 40 binin üzerinde Elazığlı kardeşimizi TYP'den faydalandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

 

TÜRKİYE YÜZYILINI ÜRETİM VE KALKINMA YÜZYILI YAPACAĞIZ
Işıkhan “AK Parti'mize ve Cumhur ittifakına duyduğu güveni net şekilde  göstermiştir. Aziz milletimiz "Doğru adamla yola devam" diyerek liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a bir dönem daha yetki vermiştir. Sürekli temas halinde olduğumuz ve fikir alışverişinde bulunduğumuz için iş dünyamızın siz değerli fertlerinin de Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize olan güveninizi biliyoruz. Bu güveni boşa çıkarmamak için çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de işbirliğimizi güçlü bir şekilde sürdürerek Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte; üretimin ve kalkınmanın  yüzyılı yapacağız. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda hükümet olarak iş dünyasıyla tam-uyumlu şekilde hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz.” diye kaydetti. 

ŞAHİN BAŞKAN KİMSENİN CESARET EDEMEDİĞİ ALTYAPI YATIRIMINA GİRİŞMİŞ 
Işıkhan “Cumhur İttifakı kadroları, ülkemizin her bir noktasında gerçek Belediyeciliği yaşatmak için"hazır ve kararlıdır. Elazığ'ımız bu noktada, 2004 yılından bu yana AK Parti'ye destek vermiş ve  gerçek belediyecilikten ne denli memnun olduğunu her seçimde göstermiştir. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları, nasıl ki 2019'da büyük bir teveccühle seçildiyse, ben inanıyorum ki aynı teveccühle bu seçimden de alnının akıyla çıkacaktır. Bizim AK Parti olarak hedefimiz, tüm büyükşehirlerimizde ve illerimizde AK  Parti ve Cumhur İttifakı olarak vatandaşlarımızın teveccühünü kazanmaktır. AK Parti'nin belediyecilik anlayışı; vizyoner yerel yönetimi, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir belediyeciliği, dirençli şehirleri,Kimlikli, gelişim odaklı, havası, suyu ve toprağı temiz şehir ve çevreyi,  duyarlı ve kapsayıcı sosyal Belediyeciliği, şehirde, kültürel kalkınma ve kültür belediyeciliğini, Hizmet ve eser belediyeciliğini ifade etmektedir. Bu bahsettiğim vizyonlar Elazığ'ın şansına Şahin Şerifoğulları başkanımızda fazlasıyla var. Asrın felaketinden ve özellikle Sivrice Depreminin etkilerinden Elazığ en hızlı şekilde toparlanabildiyse, bunu sağlayan  en büyük faktörlerden biri Şahin başkanımızdır. Biraz önce Elazığ'ı gezerken bizzat gördüm. Yakın zamanda harika bir otogar, ilçe terminali, fuar merkezi, yeraltı otoparkları, müzeler inşa etmiş Belediyemiz. Birçok belediyenin cesaret edemediği çok büyük bir altyapı yatırımına girişmiş gerçekten bir şehir için AK Belediyecilik, gerçek belediyecilik bir şans. Sayın Başkanımızı ben tekraren kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

 

İKİNCİ ORGANİZEDE ARSA TAHSİSİNİN YARISI TAMAMLANDI
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise yaptığı konuşmada  “ Elazığ üreten bir şehir, istihdam ve üretimi artırmak için büyük gayret sarf ediliyor. 24 Ocak depreminden sonra hızlı bir şekilde yaralarını sararak tekrar çalışıp üretmeye başladı. 1. OSB’imizde üretimler başarılı bir şekilde devam ediyor. 2. OSB’de ise arsa tahsisleri yapmaya başladık. 211 parselin şuana kadar 115 parselinin tahsisini yaptık. Bunlardan iki tanesi üretimlerine başladı. Kovancılar OSB için yer seçimi yapıldı. Altyapı çalışmları için hazırlıklar devam ediyor. İşsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında yüzde 8.1 seviyesindedir. TYP konusunda da Elazığ'a pozitif ayrımcılık yapıldı” dedi. 

ELAZIĞ 6. TEŞVİK BÖLGESİNE ALINMASIYLA YATIRIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI 
2017 yılından itibaren 6. Teşvik bölgesi kapsamına alınmasıyla birlikte Elazığ’da ciddi bir yatırım seferberliği başlatıldığının altını çizen ETSO Başkanı İdris Alan ise “ Bununla birlikte üretim ve istihdamda ciddi bir artış yakalandı. Aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 11 ilimizde yaşanan deprem sonrası bu illerimizin ekonomilerini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla farklı bakanlıklarımızın yatırımcılarımıza yönelik destek, kredi ve hibelerinin yanında İşbaşı Eğitim programları ilimize can suyu olmuştur. Bu uygulamalardan dolayı özellikle teşekkür ediyoruz” dedi. 


ELAZIĞ DEPREMDEN ETKİLENEN DİĞER 10 İLDEN AYRI TUTULMASIN 
Alan “Bunun yanında 20 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile  Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31/12/2024 tarihine kadar uygulanacak kurs ve programlarda katılımcıların en az yüzde otuzunun istihdam edileceğinin taahhüt edilmesi, yine Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde 31/12/2024 tarihine kadar uygulanacak kurs ve programlarda katılımcıların en az yüzde kırkının istihdam edilmesi uygulaması çok yerinde bir karar olmuş. Maalesef sayın bakanım Elazığ bu kapsama dâhil edilmemiştir.
Bu uygulamanın depremden etkilenen 10 ilde uygulanıp aynı depremin etkilediği Elazığ’ı kapsamaması, deprem sonrası mağduriyetlerin giderilmesinde ilimiz açısından menfi bir durum oluşturmuştur. Siz Saygıdeğer Bakanımızdan Elazığ’ın da bu kapsama dahil edilmesini talep ve istirham etmekteyiz. Yine 10 il için 06.02.2023 tarihinden önce ya da bu tarihten sonra kurs ve eğitim programları yasaklı duruma düşen işletmelerin, mali yaptırımlar saklı kalmak şartıyla yasaklılık hükümlerinin 2025 yılı sonuna kadar ertelenmesi uygulaması da 10 ilimizde memnuniyetle karşılanmış. Yine üzülerek söylüyorum ki maalesef Elazığ bu uygulamadan da faydalanma imkânına ulaşamamıştır” ifadelerini kullandı. 

 

 

Yeni Videolar