Uluova'nın Suya Özlemi

Göreve geldiği günden beri şehrin içme ve tarımsal sulama projelerine yoğunlaşan ve birbiri ardında müjdeli haberler veren Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, şehrin tahıl ambarı konumundaki Uluova konusunda da önemli çalışmalar yürütüyor.

Uluova'nın Suya Özlemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluova’yı cazibe merkezi haline getirmek amacıyla tarımsal arazileri kendi cazibesi ile akan suyla sulamak suretiyle vatandaşımıza ucuz maliyetle sunmak gibi bir hedefe yoğunlaşan Dündar,  Hatunköy Barajı’nın proje 55 bin dönüm araziyi cazibeli sulayacaklarını, cazibeli suyla yılda yaklaşık 18 milyon kilowat/saat enerji üretileceğinden dolayı kendi enerjisiyle yine 60 bin dönüm daha sulayabileceklerini, yaklaşık 115 bin dönümlük araziyi kendi suyuyla herhangi bir enerji bedeli olmaksızın sulama imkânına kavuşturacaklarını ifade ediyor.

Dündar’ın ifade ettiği ve bir an önce gerçekleşmesi  için heyecanlandığı projeler için siyaset kurumunun bol ödenek çıkarması ve bu konuda en azından 2023 yılında Uluova’nın suyla büyük buluşmasını görmek istiyoruz.